11
BELGA

Lokeren wint van Genk en heeft plaats 5 bijna beet

Lokeren won met 1-2 van Racing Genk en lijkt zeker van de vijfde plaats. Genk kwam nog dichtbij de gelijkmaker, maar Mboyo raakte de lat.

Zowel Racing Genk als Lokeren hadden eigenlijk bijzonder weinig te winnen in hun onderlinge wedstrijd. Ok, Emilio Ferrera wil nog een nieuw contract en Vossen en Mboyo dromen van Brazilië, maar de Europese plaatsen waren al helemaal weg voor beide clubs. Het gevolg was een faire partij tussen twee ploegen die zonder muizenissen konden voetballen.

Vijf hoekschoppen
Genk begon prima met vijf hoekschoppen, maar de Limburgers sprongen veel te slordig om met die mogelijkheden. Vossen kwam één keer dicht bij de openingstreffer na een sublieme steekpass van Mboyo, maar Lokeren-doelman Verhulst bleef uitstekend op de been.

Vanaken scoort altijd tegen Genk
Lokeren keek aanvankelijk de kat uit de boom, maar na twintig minuten duwde ene Hans Vanaken het gaspedaal persoonlijk wat dieper in. De middenvelder verdeelde en heerste. Kaya raakte in de tussentijd prachtig de paal vanop 25 meter. Vanaken bekroonde het Waaslandse overwicht met een simpele binnentikker. De Lokerse spelmaker scoorde dit seizoen in élke van de vier matchen tegen Genk. De Limburgers hingen in de touwen, maar Maric en Scholz lieten na het genadeschot te geven.

Buffel voor rust
Dat brak Lokeren zuur op. Op slag van rust zorgde Thomas Buffel voor een ijskoude douche bij de bezoekers. Cissé speelde Tshimanga vrij, die laag voortrok naar Buffel. De middenvelder tikte van dichtbij binnen. We hoorden Peter Maes net niet vloeken tot in de tribunes. Want ook hij vroeg zich af: hoe is dit in vredesnaam kunnen gebeuren?

(Lees hieronder verder!)

11
PHOTO_NEWS
11
PHOTO_NEWS
11
PHOTO_NEWS
11
PHOTO_NEWS
11
BELGA

Maric met de 1-2
Maar de troepen van Peter Maes hebben al voor hetere vuren gestaan. Meteen na rust grepen ze Genk weer naar de keel. Alsof ze wilden bewijzen dat die tegentreffer een accident de parcours was. Er was amper afgetrapt of het moest al 1-2 gestaan hebben. Harbaoui plaatste de wenkende kans naast de verste paal. "Dat kan ik beter", dacht centrale verdediger Maric, die even later wel de verdiende voorsprong op het scorebord zette.

Vossen mist
Genk kwam er niet veel uit. Maar als het gebeurde, was het wel gevaarlijk. De altijd aanwezige Buffel voerde een knap nummertje op aan zijn rechterflank. Zijn voorzet bereikte het hoofd van Vossen, die lang bleef hangen in de lucht en een rake kopstoot uit zijn nek schudde. Verhulst zorgde met een prima parade voor de redding. Op het uur speelde weer Buffel weer Vossen vrij, maar de Genkse spits zit echt niet in zijn beste periode en knalde hoog over en naast.

Mboyo op de lat
De wedstrijd kabbelde voort richting de negentigste minuut. Het zag er echt niet meer naar uit dat Genk kon terugknokken, tot Mboyo zijn duivels ontbond. De aanvaller zette zelf een knappe combinatie op, kreeg de bal terug van Tshimanga en krulde de bal naar doel. Zijn poging spatte uiteen op de lat. Al bij al verdiende Lokeren zijn 1-2-overwinning wel. Daarmee zijn de Waaslanders bijna zeker van de vijfde plaats. Genk volgt al op vijf punten met amper drie matchen voor de boeg.

11
PHOTO_NEWS
11
BELGA
11
PHOTO_NEWS
11
PHOTO_NEWS
11
BELGA

Lees meer