Maes: "Hebben de criticasters de mond gesnoerd"

Het zag er somber uit na de 2-0 nederlaag in Charleroi, maar vandaag verzekerde Racing Genk zich met een knappe prestatie alsnog van Europees voetbal. De Limburgers trokken met 5-1 aan het langste eind en dat zorgde voor dolle taferelen in de Cristal Arena. "Na een verlies smaakt de overwinning eens zo heerlijk", gaf Peter Maes mee na afloop.

"Dit was de perfecte reactie van mijn jongens", stak Maes van wal. "Na een verlies smaakt de zege eens zo heerlijk. Dat heb ik deze week eens gehoord in het wielrennen. We hebben goed voetbal gebracht. Nu moeten we dit in de toekomst ook op verplaatsing kunnen. Kijk maar naar wat Club Brugge heeft meegemaakt. Ook de Bruggelingen hadden het moeilijk op verplaatsing, en ze zijn uiteindelijk kampioen geworden. Dit is een proces, we zijn in volle ontwikkeling."

"De spelers hebben de criticasters, die er waren na donderdag, de mond gesnoerd. Alles draait om ontwikkeling. Daarvoor was play-off 1 halen belangrijk. Daarin haalden we zestien op dertig, speelden we fantastisch voetbal en scoorden we veel goals. Dat we nu vroeg aan de bak moeten, is geen nadeel. We passen ons wel aan."

Lees meer