3
BELGA

Malinwaspeler Junker overweegt te stoppen met voetbal

Mads Junker zal tegen Cercle Brugge een laatste keer het wedstrijdshirt van KV Mechelen aantrekken. De Deen overweegt zelfs om het profvoetbal vaarwel te zeggen. "KV Mechelen wordt mijn laatste club, tenzij er iets spannends uit de bus komt", liet hij optekenen in de Gazet van Antwerpen.

De spits van KV Mechelen speelde dit seizoen 25 wedstrijden in het geelrode shirt en deed vier  keer de netten trillen. Nu wil hij het leven van profvoetballer achter zich laten. "Die beslissing staat nog niet honderd procent vast", vertelt Junker. "Maar KV Mechelen wordt mijn laatste club, tenzij er iets spannends uit de bus komt. Een terugkeer naar Roda JC zou bijvoorbeeld leuk zijn. Of een ploeg in de buurt van Kopenhagen, dicht bij mijn familie en vrienden. Maar voorlopig ga ik ervan uit dat de match tegen Cercle mijn laatste wordt."

"Zal het voetballeven niet missen"
Junker is er niet meteen rouwig om dat het einde in zicht is. "Ik denk alleszins niet dat ik het voetballeven zal missen. Ik kijk zelfs al een aantal jaren uit naar het einde. Ik beleef al lang niet meer het plezier om elke dag mijn voetbalschoenen aan te trekken voor een training. De uitdaging verdwijnt als je dag in dag uit hetzelfde moet doen."

Ik denk alleszins niet dat ik het voetballeven zal missen. Ik kijk zelfs al een aantal jaren uit naar het einde. Ik beleef al lang niet meer het plezier om elke dag mijn voetbalschoenen aan te trekken voor een training

3
PHOTO_NEWS
3
BELGA

Diploma journalistiek

"Net als in mijn tienerjaren wil ik nog altijd graag iets met politiek of actualiteit doen. Ik zou terug naar school kunnen gaan om mijn opleiding journalistiek op te pikken, maar op lange termijn wil ik me blijven ontwikkelen. Ik wil ook geen tien of twintig jaar blijven hangen als analist. Het is trouwens nooit mijn droom geweest om voetballer te worden. Daarin verschil ik van veel jongens waarmee ik ooit heb samengespeeld."

Voor een job als trainer haalt Junker zijn neus op, maar wellicht gaat hij na de zomer al aan de slag als voetbalanalist bij de Deense televisie.

Lees meer