6 AA Gent-manager Michel Louwagie neemt absoluut geen blad voor de mond. Leest u zelf maar eventjes.
BELGA AA Gent-manager Michel Louwagie neemt absoluut geen blad voor de mond. Leest u zelf maar eventjes.

Michel Louwagie schiet met scherp: "Enorm ontgoocheld in KBVB"

14 februari is Valentijn. Maar 14 februari 2015 zal ook de dag zijn waarop Michel Louwagie 25 jaar in dienst is bij AA Gent. Onze analist Marc Degryse, die in 1998-1999 één seizoen speelde voor de Buffalo's, ging Louwagie proficiat wensen in het prestigieuze 'Restaurant Horseele', met blik op het stadion, om hem daarna uit te dagen om de handschoen op te nemen in de strijd met Anderlecht en Club Brugge. Het werd een pittig steekgevecht. Wij serveren u alvast een lading pittige passages en uitspraken.

Over het nationaal stadion:

*
"Ik wil spreken namens mezelf. Mijn standpunt is: ik ben vóór een nationaal stadion, maar de Rode Duivels mogen er niet élke thuiswedstrijd spelen - ze moeten ook nog in Luik spelen, in Brugge, bij ons..."

*"Anderlecht hoort aan een marktconforme prijs in dat stadion te spelen, anders is het een verkwisting. Maar vervolgens mag de nationale ploeg inzake hospitality geen concurrent worden van de clubs. Dat is wél het geval indien de nationale ploeg er àl haar thuiswedstrijden zou spelen."

*"BNP Paribas heeft een loge in Anderlecht en bij ons. Als hun CEO een abonnement kan kopen in het nationaal stadion, zien wij hem niet meer in Gent. Zodus: laat de Rode Duivels twee, drie keer spelen in het nationaal stadion en voor het overige bij de clubs. En als de bond het tóch anders wil, dan moet er een financiële compensatie komen voor de topclubs."

6
Photo News

Over de KBVB:

*"Kijk, als binnen de voetbalbond niet snel structureel iets verandert, dan zullen we als Pro League meer autonomie moeten gaan afdwingen. We zullen zélf de touwtjes in handen moeten nemen."

*"Ik ben enorm ontgoocheld in de bond. Daar functioneert geen normale bedrijfsleiding. Ik kreeg de interne audit onder ogen en ik heb die gewoon weggelegd. Ik kon het niet verder aanzien: geen bestelbonnen, geen contracten..."

*"Ik begrijp het gewoon niet. Bij AA Gent gaat geen euro buiten zonder bestelbon. We betalen fors aan Ernst & Young opdat zij op geregelde tijdsstippen zouden optreden als externe bedrijfsrevisor. Ik snap niet dat talentvolle mensen, met nochtans goede ideeën, zó een management voeren."

6
Photo News

Over de tifo van Standard:

*"Het kàn toch niet wat vorige zondag in Standard is gebeurd? Er is een afschuwelijke tifo van 1000 vierkante meter binnen gebracht en Duchâtelet doét niks. Je mag toch verwachten dat hij zijn directeur organisatie per direct buitengooit? Standard moet gestraft worden."

Over David Pollet:

*"We willen hem alleen verkopen, niet verhuren. We vinden: als je play-off I ambieert, en ín play-off I wil je meestrijden voor de derde plaats, dan moet je de wet van Murphy niet afroepen. Het moest maar eens gebeuren dat Depoitre geblesseerd raakt, en Pedersen is niet fit, en je hebt Pollet verhuurd zonder de centen te krijgen om een vervanger te halen."

6
BELGA

Over de toekomst van AA Gent:

*"Als we de kloof met Anderlecht en Brugge willen dichtfietsen mogen we alleen nog spelers aantrekken die net zo goed zouden meekunnen in Anderlecht en Club. Laat ons maar rustig doen. We hebben de jaarrekening 2013-2014 op 30 juni 2014 afgesloten met een winst van 500.000 euro. Niet alle bedrijven kunnen dat zeggen...(grijnst). "

*"Het leven is zeer mooi nu. We hebben alle touwtjes in handen maar er is minder loop- en vliegwerk. Ik ben nu als een CEO in een groot bedrijf. Ik heb een financieel directeur, een commercieel directeur, noem Hein gerust ook een soort directeur... - allemaal krijgen ze verantwoordelijkheid en ze worden goed betaald."

6
photo_news

Over Hein Vanhaezebrouck:

*"Kijk, ik heb met een stuk of twintig trainers gewerkt. Alleen Michel (Preud'homme, red) had dezelfde werkkracht en passie als Hein. Meer nog dan Michel maakt Hein ook tijd vrij voor extra-sportieve aandachtspunten: een keer naar het UZ gaan, of naar de Kerstmarkt..."

*"We raken steeds beter op elkaar ingespeeld. In het begin sprak Hein in termen van 'ik' en 'zij', en daamee bedoelde hij dan de voorzitter en mezelf. Ivan was daar gevoelig voor. Intussen spreekt Hein toch al van 'wij'."

LEES HET HELE VERHAAL IN HET LAATSTE NIEUWS VAN VANDAAG, OOK DIGITAAL VERKRIJGBAAR

6
photo_news

Lees meer