8
Photo News

Moeskroen verpest het debuut van Van Wijk bij Mechelen

Neen, de trainerswissel heeft niet voor het gewenste schokeffect gezorgd. KV Mechelen verloor onder Dennis van Wijk z’n zesde partij op rij: 0-2 tegen Moeskroen. Malinwa blijft zo troostelijk op de laatste plek, Eupen kan morgen zelfs vier punten uitlopen.

Dennis van Wijk staat voor een moeilijke opdracht: KV Mechelen in de Jupiler Pro League houden. Zeven finales op het programma, de eerste missie begon vanavond: Moeskroen. De openingsminuten waren alvast veelbelovend. De thuisploeg toonde het meeste initiatief en dat enthousiasme resulteerde meteen in een kopkans van Nicklas Pedersen. Niet veel later was de Deen opnieuw gevaarlijk – zijn volley zoefde niet zo heel ver naast de kooi van Olivier Werner, die de geblesseerde Logan Bailly in doel verving.

8
Photo News

Nadien bleef Malinwa de bal opeisen, maar kon dat veldoverwicht niet omzetten in doelgevaar. De grootste kans op dat moment viel zelfs prompt aan de overkant. Aristote Nkaka kopte een vrije trap van Omar Govea maar nét over. Meteen erna liet Dorin Rotariu de netten wel trillen, maar het doelpunt van de Roemeen werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Moeskroen nam stilaan over, halverwege de eerste helft was het evenwicht hersteld.

Twee rake kopballen: twee goals

Op naar een brilscore richting de koffie? Neen. Fabrice Olinga had nog een prima actie in huis, waarna hij het leer op het hoofd van Dimitri Mohamed schilderde. Die laatste kopte vervolgens de 0-1 voorbij een kansloze Colin Coosemans. Geen goed teken voor de rode lantaarn, die dit seizoen nog niet kon winnen als de tegenstander de score opende.

8
BELGA

Meteen prijs na de koffie. Op een hoekschop van Govea verlengde Rotariu het leer heerlijk in de verste hoek: 0-2. Het antwoord bleef niet lang uit, maar German Mera kon zijn kopbal niet laag houden. Het zat ook niet mee: op het uur knalde invaller Nicolas Verdier het leer staalhard tegen de binnenkant van de paal. Vijf minuten later belandde de vrijschop van Uros Vitas nét naast het doel van een aan de grond genagelde Werner. Gedoemd om te degraderen?

Kansen genoeg, but no cigar

De mogelijkheden werden niet verzilverd. Cruciaal. Het toppunt moest zelfs nog komen toen Pedersen twintig minuten voor affluiten de aansluitingstreffer aan de voet had. Werner duwde de bal namelijk in de voeten van de Deen, die voor een leeg doel alsnog over trapte. Een onbegrijpelijke misser. 

Typerend voor Malinwa, waar iedereen mee in de malaise deelt. De troepen van Mircea Rednic waren nog enkele keren gevaarlijk op de counter, maar de slotfase leverde geen doelpunt meer op. Geen geslaagd debuut dus voor Van Wijk. Nul op achttien voor Mechelen, Moeskroen komt voorlopig tot op drie punten van een play off 1-plek.

8
GMAX AGENCY
8
Photo News
8
BELGA
8
GMAX AGENCY
8
Photo News

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Danny SPIJKERS Danny Spijkers

    met alle respect maar Van Wijk is geen trainer om Mechelen in eerste te houden . ik begrijp het bestuur totaal niet

  • etienne vijverman

    ze gaan mischien voor een record 4 trainers in een seizoen ..... het zal snel moeten keren zo niet wenkt de hel van 1 B

Lees meer