3
BELGA

Officieel: Hasi verlengt contract tot 2017

Het nieuws hing al even in de lucht, maar vandaag bevestigde Roger Vanden Stock dat Besnik Hasi zijn contract bij Anderlecht verlengt tot eind 2017. De 43-jarige trainer van paars-wit had al een contract tot 2016 op zak. "Dit is absoluut een teken van respect."

"Ik heb het verzoek van de club om mijn contract te verlengen meteen aanvaard", stelde Hasi, die op 10 maart van vorig jaar de taken van de ontslagen John van den Brom overnam en paars-wit vervolgens naar een onverhoopte 33e landstitel leidde. "Ik ben hier dan ook heel gelukkig mee. Dit is absoluut een teken van respect. De club blijkt tevreden te zijn met het werk dat ik hier verricht. Het is mijn bedoeling om mijn focus te behouden en beter te doen. Ik hoop dat ik Anderlecht kan helpen aan veel nieuwe titels. Verder wil ik ook onze jeugdspelers klaarstomen voor de eerste ploeg en voor een mooie carrière. De samenwerking met Anderlecht verloopt uitstekend. Ik hoop dat dat in de toekomst zo mag blijven."

"Dat wij verder met Hasi in zee gaan, is zeker en vast een vorm van respect", zei manager Herman Van Holsbeeck. "Hij heeft een mooi traject afgelegd. Eerst was hij bij deze club verschillende jaren hulptrainer, om vervolgens hoofdcoach te worden. Hasi is een trainer die jonge spelers beter maakt."

3
BELGA

Kampioen
Vorig seizoen klom de ex-speler van onder andere Anderlecht en Genk een trapje hoger in de hiërarchie wanneer Hasi op 10 maart het roer overnam van de Nederlander John van den Brom. Anderlecht leek nog voor de start van de play-offs uitgeschakeld voor de titel, maar in Play-Off I gingen de Brusselaars alsnog met de oppergaai lopen. Verder wist Hasi zich nog te kwalificeren voor de Champions League waarin paars-wit derde werd en zo nog een ticket voor de Europa League wist te bemachtigen.

Anderlecht staat na 24 speeldagen op de tweede plaats in de stand in de Jupiler Pro League, op zeven punten van leider Club Brugge. Dit seizoen werd het na enkele knappe uitschieters derde in de groepsfase van de Champions League, waardoor het volgende week tegen Dinamo Moskou in actie komt in de 16e finales van de Europa League. Ook in de Belgische Beker is de club nog actief, daarin zette het woensdag na een 0-2 zege in de heenwedstrijd in de halve finale bij AA Gent een grote stap naar de finale.

3
kos

Lees meer