4
BELGA

OH Leuven moet topschutter Kostovski drie tot vier maanden missen

OHL-spits Jovan Kostovski, met zijn drie doelpunten de jongste twee matchen drager van het shirt met de Gouden Stier, is door de blessure die hij zaterdagavond opliep in de match tegen KV Mechelen drie tot vier maanden out. Dat meldt Oud-Heverlee-Leuven op zijn website. Coach Jacky Matthijsen bekijkt samen met het Leuvense bestuur of er al dan niet aanvallende versterking moet worden gehaald.

De 28-jarige Kostovski liep gisteravond na 35 minuten de blessure op in een duel met de Mechelse kapitein Seth De Witte. Hij moest met een draagberrie van het veld. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat hij hierbij een acromioclaviculaire luxatie opliep van de rechterschouder, waarbij verschillende ligamenten werden afgescheurd. De komende dagen zullen nog bijkomende onderzoeken worden uitgevoerd.

Sterker en doeltreffender
Volgens Matthijsen is de blessure van Kostovski een zware klap voor OHL, vermits de spits in topvorm verkeerde. "Kostovski was de voorbije maanden erg gegroeid, was veel sterker geworden en vond de weg naar doel. Gelukkig beschikken we met Regales over een uitstekende back-up. De vraag is nu of we nog een vervanger halen. Je mag nooit doemdenken, maar als Regales straks geblesseerd raakt hebben we wel iets aan de hand. Nemen we dat risico of niet? Daarover moeten we eens samenzitten en bekijken wat er eventueel nog kan", zegt Matthijsen.

4
BELGA
4
BELGA
4
BELGA

Lees meer