9
belga

OHL mist Ruytinx én twee reuzekansen, Oostende gaat met de drie punten lopen

Op een diefje was het, de manier waarop KV Oostende de drie punten meegraaide uit Leuven na goals van Luissint en Wilmet. OHL was 75 minuten lang de betere ploeg en kreeg ook veel kansen, maar Ogunjimi en Kostovski schoten tekort. Bjorn Ruytinx werd zwaar gemist.

Hét gespreksonderwerp voor de wedstrijd was natuurlijk de afwezigheid van Bjorn Ruytinx. De Leuvense aanvoerder werd aan de kant gehouden na het incident met Carcela van vorige week - we gaan u niet vervelen met de details, die kent u inmiddels wel. Maar naast Ruytinx waren ook Geraerts en Cerigioni er niet bij. Toch speelde OH Leuven in de eerste helft zowat zijn beste drie kwartier van het seizoen.

Reuzekans Kostovski
De thuisploeg moest na 25 minuten altijd al op voorsprong hebben gestaan, toen een voorzet vanop de rechterflank in de voeten van de verraste Kostovski belandde. De Macedoniër kreeg de tijd om het leer te controleren en zelfs zijn haar goed te leggen. Toch slaagde de spits erin om de bal hoog over het doel van Ovono te trappen. Zijn spitsbroeder Ogunjimi bewoog ook hemel en aarde om de bal in doel te krijgen. Maar vier doelpoging (waarvan nul tussen de palen) later was het nog steeds 0-0.

Own-goal Lukaku
Jordan Lukaku had medelijden met zoveel Leuvense offensieve onmacht. De linkerflankverdediger liep flink mee terug op een aanval van OHL. Messoudi zette strak voor, Lukaku trapte de bal in eigen doel. De spitsen van de thuisploeg kunnen nog iets leren van zo'n doelgerichtheid.

(lees hieronder verder!)

9
belga
9
belga
9
belga

Ogunjimi meters naast
De tweede helft was eigenlijk van hetzelfde laken een pak. Oostende was echt matig - KVO heeft blijkbaar een kustwindje nodig om te presteren - en OHL nam het voortouw. De Leuvenaars moesten dan ook altijd de 2-0 gemaakt hebben. Marvin Ogunjimi (of zou het stiekem zijn tweelingbroer zijn die het voorbije jaar de Belgische velden bevolkte?) kreeg een loepzuivere kans aangeboden door Wijns. De gewezen Rode Duivel trapte onbegrijpelijk méters naast. Het minste dat we kunnen zeggen is dat Bjorn Ruytinx ten zeerste werd gemist voorin.

Luissint scoort
Tel daarbij op dat OHL een strafschop kon krijgen voor handspel van De Schutter en je weet dat de thuisploeg de winst verdiende. Maar in het voetbal bestaat er één wetmatigheid: 'Wie de kansen mist, krijgt het deksel op de neus'. Deze week getekend door Xavier Luissint. De Oostendse verdediger was goed gevolgd toen Bailly een schot liet glippen. Luissint schoof het leer beheerst onder de Leuvense doelman. 1-1, compleet tegen de gang van het spel in.

Maar het kon nog erger voor de thuisploeg. Canesin telde op de counter de hele rechterflank van OHL uit en schoof slim door naar Wilmet, die simpel de 1-2 tegen de touwen tikte.

Schaapjes op het droge
In een tumultueus slot pakte Messoudi nog zijn tweede gele kaart. Uit frustratie. Begrijpelijk, want de manier waarop de thuisploeg de zege uit handen liet glippen, grenst aan het absurde. Oostende heeft stilaan zijn schaapjes op het droge. Voor OHL worden het nog enkele maanden tegen de degradatie voetballen.

9
photo_news
9
photo_news
9
photo_news
9
belga
9
photo_news

Lees meer