Ongrijpbare Izquierdo en generaal Vanaken verkopen Gent forse oplawaai

Anderlecht zal flink uit z'n pijp mogen komen op Olympia volgende week, wil het Club Brugge die felbegeerde titel nog ontfutselen. De klas van Michel Preud'homme had het de eerste helft enorm lastig tegen een uitgekookt AA Gent, maar in de tweede helft schakelde ze onder impuls van José Izquierdo en Hans Vanaken een versnelling hoger en dat hebben ze ook in Gent geweten. 1-4 werd het liefst, waardoor de landskampioen nu ook mathematisch is uitgeschakeld voor de titel en dat Club het volgende week dus in eigen huis kan afmaken tegen aartsrivaal Anderlecht. Eén ding is zeker: een kolkend Jan Breydel zal de Brusselaars met open armen ontvangen als we de prestaties van deze middag eventjes tegen elkaar afzetten.

Lees het verslag van onze man in het stadion op HLN SPORT PLUS! Proef NU voor 1 euro 5 weken lang van HLN PLUS, onze zone exclusief voor abonnees.

Zevende confrontatie tussen Gent en Club, de vorige zes keer won telkens de thuisploeg. Tijd om daar verandering in te brengen, dachten José Izquierdo en Hans Vanaken - ook al zag het er de eerste helft verre van goed uit voor blauw-zwart. Hein Vanhaezebrouck had namelijk zijn plannetje klaar: met Depoitre en Coulibaly koos hij voor twee torens voorin, dus was het pompen met lange ballen geblazen. De juiste keuze want de Brugse verdediging zag sterretjes in de eerste helft en de achterstand na een halfuur was dan ook allerminst onlogisch. Voorzet Kums, terugkoppen Coulibaly, afwerking Depoitre (die daarvoor de paal al had geviseerd): zo simpel kan het dus zijn. Wel mocht Coulibaly van geluk spreken dat hij nog op het veld stond, want zijn stevige overtreding op de knie van Butelle was eigenlijk nergens voor nodig. Hij kwam er vanaf met geel.

Lees hieronder verder

14
BELGA
14
belga
14
BELGA

Maar zelfs als het moeilijk gaat, is er altijd wel iemand die opstaat. Refaelov ontbrak dan wel, maar dan heeft Club nog altijd Izquierdo. Eerst met een prima assist op Vanaken voor de 1-1 kort na de opener, maar vooral na rust toen hij Foket en Nielsen een verkoudheid liep en de 1-2 voorbij een kansloze Sels in het dak van zijn doel joeg. Nog niet goed bekomen van die dreun (op dat moment had 'MPH' het plannetje van 'HVH' al in de kiem gesmoord door Simons achteruit te trekken) sloeg Izquierdo wéér toe. We hadden eventjes medelijden met Nielsen, Vanaken had dat niet en trapte zijn tweede van de avond binnen. En de Gentse kelk moest tot op de bodem leeg, want Meunier maakte er met een afgeweken volley 1-4 van. Door de zege is Club overigens ook zeker van deelname aan de voorrondes van de Champions League. Anderlecht is gewaarschuwd...

14
Photo News
14
Photo News
14
BELGA
14
Photo News
14
belga
14
belga
14
BELGA
14
BELGA
14
Photo News
14
Photo News
14
Photo News

Lees meer