Ook Essevee kan opmars Charleroi niet stuiten

Charleroi blijft de zeges opstapelen, dit keer was Zulte Waregem het slachtoffer. De Zebra's kwamen halfweg de eerste helft op voorsprong via Geraerts, Fauré verdubbelde net na rust de score met de weergaloze stiftbal. Essevee gaf zich niet zomaar gewonnen en maakte via Messoudi nog de aansluitingstreffer vanop de stip, maar uiteindelijk was het uitblinker Kebano die de klus klaarde na een uiterst genietbare wedstrijd. De Henegouwers pakken zo 18 op 21 en staan vast in de top 6.

Vooraf betrof het een interessante affiche, beide ploegen verkeren in bloedvorm en boekten de voorbije weken heel wat knappe resultaten. Charleroi sloop vorig weekend zelfs de top 6 binnen en ook Zulte Waregem was hiervoor vooraf nog niet uitgeteld. Het Regenboogstadion was dan ook volledig uitverkocht op deze tweede kerstdag.

Ervaren rot breekt het open
De hoge verwachtingen werden in het begin van de partij ingelost. Nog voor het kwartier had de thuisploeg al drie keer naar doel getrapt. Daarna ging het goed op en neer. Beide ploegen voetbalden duidelijk met vertrouwen en dat leverde een aangename eerste helft op met kansen aan beide kanten. Charleroi groeide steeds meer in de match en zag dat na goed een half uur beloond. Karel Geraerts kopte een vrije trap van dichtbij voorbij Bossut. De eerste competitiegoal van de blonde middenvelder in loondienst van Charleroi. 

Zulte Waregem, dat halverwege Sylla zag uitvallen, veridende beter en ging verder op hetzelfde elan. De laatste pass bleef echter ontbreken en verder dan een gepareerd schot van Troisi kwamen ze niet meer. 0-1 was de ruststand na een goede eerste helft.

Prinsheerlijke Fauré
Na nog geen vijf minuten in de tweede helft kreeg Essevee een nieuwe klap te verwerken. Fauré dook op voor Bossut en stifte de bal schitterend over de goalie van Zulte Waregem. De thuisploeg was zichtbaar aangeslagen en Charleroi rook bloed, maar Kebano vergat even later om het volledig af te maken.

Messoudi vanop de stip
De ploeg van Fracky Dury toonde zich andermaal mentaal veerkrachtig en knokten zich terug in de match. Na goed een uur beroerde Dewaest de bal in eigen strafschopgebied met de hand, ref Vanbecelaere wees zonder verpinken naar de stip. Messoudi zette de elfmeter feilloos om. De supporters zetten zich achter hun ploeg en de 2-2 hing in de lucht, maar Charleroi bleef onder aanvoering van een alweer heel sterk spelende Neeskens Kebano gevaarlijk loeren op de counter. De kansen bleven zich opstapelen aan beide kanten.

Kebano met nekschot
Uiteindelijk was het Kebano zelf die de thuisploeg alle hoop op een punt ontnam. Twee minuten voor tijd scoorde hij vanuit de rebound. 1-3 was dus de eindstand na een wedstrijd die een langgerekte reclamespot was voor het Belgische voetbal. Charleroi zet zijn opmars in de klassering voort, voor de Zebra's is het al de zesde zege op zeven wedstrijden. Ze nestelen zich zo nog wat vaster in de top 6, die voor Zulte Waregem plots weer heel erg ver lijkt.

9
BELGA
9
PHOTO_NEWS
9
BELGA
9
BELGA
9
PHOTO_NEWS
9
BELGA
9
PHOTO_NEWS
9
PHOTO_NEWS
9
PHOTO_NEWS

Lees meer