Oostende houdt punten thuis na zwakke vertoning tegen Cercle

Oostende klopte Cercle Brugge in eigen stadion met 2-0. Siani opende na goed een half uur de score vanop de stip, Wilmet verdubbelde die in de slotminuut. Tussendoor viel er heel weinig te beleven. Cercle toonde alweer veel goede wil, maar mist duidelijk creativiteit voor doel. Bovendien moest het meer dan een half uur met een man minder aan de bak na rood voor D'Haene.

Marc Coucke beloofde vooraf vier gratis vaten bij winst van KVO. Die extra motivatie vertaalde zich echter niet op het veld, mede door de felle wind kregen de supporters een zeer slappe vertoning te zien. Na een kwartier dook Coulibaly dan plots toch op voor Werner, maar die reageerde alert. Cercle probeerde een reactie bij elkaar te voetballen, maar het chronisch tekort aan scorend vermogen bij de vereniging werd andermaal duidelijk. Groen-zwart creëerde in de eerste periode geen enkele echte kans die naam waardig.

Oostende was iets scherper in de zone van de waarheid. Na goed een half uur haalde Werner de doorgebroken canesin neer, ref Wouters twijfelde niet en de bal ging op de stip. Siani zette die feilloos om. 1-0 was de ruststand na een uiterst povere eerste helft.

Man minder
De mannen van Arnar Vidarsson begonnen met goede moed aan de tweede helft, maar kregen al gauw een nieuwe klap te verwerken. D'Haene kwam te fel in duel en kreeg een tweede gele kaart voorgeschoteld. Daarna zakte het tempo terug weg en kabbelde de wedstrijd opnieuw voort. Ruytinx mocht  invallen en scoorde bijna bij een van zijn eerste baltoetsen, Ovono pareerde zijn poging.

Wilmet klaart de klus
Cercle gaf zich nog steeds niet gewonnen, ondanks de man-minder-situatie. In de slotfase kwam het nog een paar keer opzetten, maar meer dan een paar corners en een te centraal schot van Kabananga leverde dat niet op. In de slotminuut profiteerde Oostende ook nog van de vrijgekomen ruimte achterin en Wilmet mocht op aangeven van Siani de 2-0 binnenleggen. De kustploeg pakte zo de drie punten en lijkt nu al zo goed als gered. Voor Cercle belooft het nog een lang seizoen te worden in de strijd om de degradatie.

5
BELGA
5
BELGA
5
BELGA
5
BELGA
5
BELGA

Lees meer