3
kos

Pfaff: "De Witte feliciteerde Anderlecht met de titel. Daar stel ik me vragen bij"

Vaste afspraak na elke speeldag van de play-offs: de Facebook Live met een prominente figuur uit het (Belgische) voetbal. Vandaag aan de beurt: Jean-Marie Pfaff. 'El Sympatico' blikte terug op speeldag 6 in de play-offs. Hieronder een samenvatting.

Jean-Marie Pfaff over de timing van de bekerfinale
"Het zou eigenlijk niet mogen dat de bekerfinale geprogrammeerd staat voor de start van de play-offs. Als beide finalisten dan nog eens in play-off 1 spelen, krijg je zo'n situatie. Zo kreeg KV Oostende bijvoorbeeld een klap te verwerken na de verloren bekerfinale. Het heeft een averechts effect op het verloop van PO1."

Pfaff over Ludovic Butelle
"Die jongen verdient krediet. Het is altijd makkelijk om slecht te spreken over iemand. Dat zijn meestal de mensen die zelf niets bewezen hebben in hun leven. De beste trainers staan langs de zijlijn, zeg ik altijd. We moeten ook niet overdrijven. Club heeft gisteren toch gewonnen."

3 Ludovic Butelle.
Photo News Ludovic Butelle.

Pfaff over de titelstrijd
"Anderlecht had het, voor de wedstrijd tegen Charleroi, volledig in handen. Maar nu zijn er nog mogelijkheden. Ik heb wel gezien dat Ivan De Witte Anderlecht feliciteerde met de titel. Daar verschiet ik van en ik stel me daar vragen bij. Het is sympathiek van hem, maar de play-offs zijn nog niet gedaan. Volgende week zullen we al iets meer weten."

Pfaff over de opvolger van Michel Preud'homme
"Dat is iets wat Vincent Mannaert en Bart Verhaeghe moeten uitzoeken. Ik hoor ook de naam van Francky Dury vallen. Als coach is hij rijper geworden, Dury heeft Zulte Waregem mee groot gemaakt. Het is alleszins een goede trainer. Hij zou wel passen bij Club."

3
Photo News

Pfaff over de Rode Duivels
"Ik zei het vorig jaar al voor het EK in Frankrijk. Als we met deze ploeg de halve finale of finale niet halen, zoeken die jongens beter een andere job. Maar goed, het is spijtig hoe het gelopen is. Ook het ontslag van Marc Wilmots is jammer. Waarom verkondigden journalisten dat Wilmots buiten moest? We zijn echt gemeen geweest voor Wilmots en dat verdiende hij niet. Met deze kern, deze ploeg behoor je tot de vier toplanden in de wereld."

Pfaff over de beste keeper ter wereld
"Courtois? Nee, voor mij is dat Neuer. Hij is perfect links- en rechtsvoetig. Dat is mijn mening. Courtois is een groot talent en hij speelt ook bij een topploeg, maar hij krijgt nog te weinig werk."

Lees meer