Philippe Clement heeft staf bij Club al klaar

Hoewel er nog gesprekken gevoerd moeten worden – vanmiddag in Genk, morgen met Club – , lijkt de keuze gemaakt. In Brugge verwachten ze deze week de handtekening van Philippe Clement (45). De kampioenencoach heeft zijn staf al uitgetekend.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Het wordt de belangrijkste beslissing uit mijn leven – ik moet een hele zware knoop doorhakken. En dat weegt op mij.”

Philippe Clement, die ook met ­buitenlandse interesse schermt, staat voor een hartverscheurende keuze: bij Genk blijven of ingaan op de lokroep van Club Brugge. “Ik zou dit zo rationeel mogelijk willen doen, maar da’s niet gemakkelijk als er zoveel emoties bij komen kijken”, gaf hij toe in VISTA!

Ander verhaal

Bij Genk voelen ze steeds meer nattigheid. Nu de titelroes stilaan is weggeëbd, dreigt de kater: een vertrek van hun succescoach. Die gaf de voorbije dagen al voorzichtig enkele redenen mee waarom hij Genk zou kunnen verlaten. “Ik had graag met deze groep, plus twee à drie versterkingen, Champions League gespeeld, maar dat gaat niet gebeuren. Dat weet ik nu al. Volgend seizoen wordt het in Genk een heel ander verhaal.” En: “Het jaar na de titel heeft Genk het altijd moeilijk gehad. Soms haalde het zelfs play-off 1 niet.” Uit­spraken waarmee hij zich steeds nadrukkelijker richting Club ­manoeuvreert.

Clement zit vanmiddag opnieuw samen met Racing Genk – waar-ie nog steeds de beste betaalde coach uit de clubgeschiedenis kan worden – , maar in Brugge gaan ze ­ervan uit dat hij straks voor hen kiest. Te meer omdat hij zijn technische staf voor volgend seizoen – de huidige mag zo goed als integraal beschikken – al in gedachten heeft.

Zo moet Club-icoon Gert Verheyen Clements assistent worden. De gewezen hoofdcoach van KV Oostende ziet een stap terug – qua job invulling toch – alvast zitten. Daarnaast hoopt ­Clement om zijn huidige assistenten Johan

Van Rumst en Bram Swinnen mee te nemen naar Brugge. Van Rumst maakte eerder al de overstap mee van Waasland-­Beveren naar Genk, terwijl Swinnen de voorbije maanden lof oogstte als high performance-coach. In Limburg hebben ze weet van Clements waardering voor zijn assistenten. Vandaar dat het bestuur ook met hen gesprekken plant, in de hoop hen net als Clement alsnog te overtuigen in Genk te blijven.

Bestuur bedankt Leko

In afwachting van de komst van Clement heeft Club gisteravond afscheid genomen van Ivan Leko. De Kroaat meldde zich rond de klok van zes in het Kasteel van Bever, voor een laatste gesprek met voorzitter Bart Verhaeghe en CEO ­Vincent Mannaert. Veel meer dan een formaliteit was het niet. Beide partijen bedankten elkaar voor de afgelopen twee jaar. Leko omdat hij de kans kreeg een topclub te coachen, het bestuur omdat hij voor prijzen, goeie resultaten en aantrekkelijk voetbal zorgde. ­Noblesse oblige. Vandaag volgde de officiële communicatie.

Vanaf nu is het uitkijken naar de handtekening van ­Clement. Kind van het huis – ­ex-speler en gewezen assistent in Jan Breydel. Nog deze week moet er uitsluitsel komen. “Het heeft geen zin om dit nodeloos te rekken”, weet Clement. Al is het maar omdat een aantal belangrijke actoren straks op vakantie vertrekken...

Leko verlaat het Kasteel van Bever, waar hij afscheid nam van Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert.
Joel Hoylaerts / Photonews Leko verlaat het Kasteel van Bever, waar hij afscheid nam van Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert.

Storck in beeld 

Terwijl ze uiteraard nog steeds hopen dat hij blijft, speurt Genk toch al voorzichtig naar een mogelijke opvolger voor Clement. De landskampioen denkt daarbij aan Bernd Storck (56), die dit seizoen indruk maakte door met Moeskroen negen wedstrijden op rij ongeslagen te blijven (23 op 27). Bovendien snoepte de Duitser, die in september overnam van Defays, twee keer punten af van Genk - een gelijkspel in Moeskroen, een verrassende zege in Limburg. Storck kondigde eerder deze maand aan dat hij zijn overeenkomst bij de Henegouwers niet ging verlengen. 

129 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • danny buyse

    Jammer dat Leko weg is want van hem was ik redelijk zeker dat hij goed was op enkele discutabele wissels na!

  • Ricky Lambreghs

    Rare reacties hier allemaal. Genk zal inderdaad een aantal sterkhouders verliezen maar er staan er genoeg in de rij voor volgend seizoen. Wouters , Heynen, Bogonda, Ito en verschillende transferts. Bij Brugge gaat hetzelfde gebeuren hoor Wesley, Vanaken, ... alhoewel Vanaken is te licht voor buitenland.

Lees meer