Photonews

Piet den Boer vanaf speeldag 6 in Reviewcommissie

De Nederlandse oud-speler Piet den Boer zal vanaf de zesde speeldag in de Jupiler Pro League deel uitmaken van de Reviewcommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), die sinds vorig seizoen de bevoegdheid heeft spelers te laten vervolgen op basis van televisiebeelden. Dat maakte de KBVB vandaag bekend.

Den Boer maakte eind jaren 80 furore bij KV Mechelen, waarmee de Nederlandse ex-spits in 1983 de promotie naar de eerste klasse afdwong. Met 'de Kakkers' schreef hij nadien de Beker van België (1987), de Europacup II (1988) en de Europese Supercup (1988) op zijn naam. In 1989 had Den Boer als doelpuntenmaker een groot aandeel in de tot dusver laatste landstitel van de Mechelaars. Nadien speelde de Rotterdammer in de Franse eerste klasse voor Bordeaux en Caen, alvorens zijn loopbaan te beëindigen bij de toenmalige Belgische vierdeklasser Tielen.

Het nieuws komt een kleine twee weken nadat Aimé Anthuenis om persoonlijke redenen besloot om niet in de Reviewcommissie te zetelen. Toen liet de Pro League al weten dat de mogelijkheid nog bestond dat anderen vij de commissie zouden kunnen komen.

Vanaf speeldag 6 in de Belgische eerste klasse zal de Reviewcommissie dus uit acht leden bestaan. De andere zeven leden zijn oud-scheidsrechters Michel Piraux, Guy Goethals, Fernand Meese, Luc Huyghe, Frans Van Den Wijngaert, Marcel Van Elshocht en oud-speler Benjamin Nicaise.

Lees meer