5
BELGAIMAGE

Exclusief voor abonnees

PORTRET. Van ‘chauffeur’ tot topmakelaar in Monaco: Christophe Henrotay, spelersagent met netwerk onder de allergrootsten

Deze morgen is de politie van Luik de woning van Standard-voorzitter Bruno Venanzi binnengevallen. Dat gebeurde in het kader van het onderzoek naar voetbalmakelaar Christophe Henrotay. Die begon goed 20 jaar geleden als ‘chauffeur’ in het makelaarswereldje, maar in de loop der jaren bouwde hij een netwerk uit onder de allergrootsten. In september 2019 werd hij in het kader van ‘Operatie Zero’ opgepakt in Monaco. Henrotay kwam na het betalen van een borgsom (€250.000) vrij onder voorwaarden. 

De makelaar werd in september in verdenking gesteld voor witwaspraktijken, private corruptie, bendevorming en valsheid in geschrifte. Drie luxewagens, waaronder een Porsche en een Ferrari, 7 miljoen euro en twee appartementen in het Prinsdom werden in beslag genomen. Henrotay resideert nu nog altijd in Monaco. Omdat z’n paspoort ingetrokken is, mag hij het grondgebied daar niet verlaten. Hij woont en werkt er al jaren. Het mondaine prinsdom is hem op het lijf geschreven: ‘beau garçon’, ‘glamourboy’, de uitstraling van een ‘dandy’. Henrotay leeft aan de Azurenkust in luxe, met zijn boot in de jachthaven binnen handbereik. Maar iederen die Henrotay binnen het voetbalwereldje kent, getuigt dat achter de mooie façade een harde werker schuilt.

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Word ook abonnee en kies hier je formule op maat

Mobiel

Mobiel

Onbeperkt toegang tot alle artikels op HLN.be en in de app. Stop wanneer je wil.

Digitaal

Digitaal

Elke dag de digitale versie van de krant en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Weekend + Digitaal

Weekend + Digitaal

Elke zaterdag de papieren weekendkrant in jouw bus en elke dag volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Compleet

Compleet

Elke dag de papieren krant in jouw bus en volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Eerste 4 weken GRATISNadien slechts €6,95 per 4 weken€ 0,00
Eerste maand GRATISNadien €12 per maand€ 0,00
Eerste maandNadien €16 per maand€ 10,00
Eerste maandNadien €21 per maand€ 15,00
Lees 4 weken gratisLees 1 maand gratisStart met lezenStart met lezen

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer