De tape op het shirt van Jelle Van Damme is duidelijk zichtbaar op deze foto.
PHOTO_NEWS De tape op het shirt van Jelle Van Damme is duidelijk zichtbaar op deze foto.

Pro League-CEO: "Belofte gekregen dat fratsen met shirts tot het verleden behoren"

De Pro League, de belangenvereniging voor Belgische eersteklassers, heeft maandagmiddag zijn maandelijkse Raad van Bestuur gehouden in de gebouwen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) aan de Houba de Strooperlaan in Brussel. Onder meer over de arbitrage werd gesproken.

Paul Allaerts, Sports Director van de voetbalbond, kwam tekst en uitleg geven bij enkele gevoelige incidenten rond de arbitrage in onze hoogste voetbalklasse. Zo gebeurde het dit seizoen al meermaals dat een ploeg in extremis met andere shirts moest aantreden, op bevel van de scheidsrechter, met grote praktische problemen van dien. Vorige week nog verscheen Standard door een gelijkaardig incident met rode tape op de zijkant van de shirts geplakt.

"Maar Paul Allaerts heeft ons beloofd dat die fratsen tot het verleden zullen behoren", zegt Ludwig Sneyers, CEO van de Pro League. "We zijn het er over eens dat er nog stappen te zetten zijn op vlak van arbitrage. Dat onderwerp is de voorbije weken opnieuw actueel geworden. We hebben veel besproken en het was constructief."

Ook het plan voor een hervorming van de tweede voetbalklasse lag op tafel. "Ook daarover is heel wat gepraat, maar dat willen we liever nu nog niet kwijt in de pers. We kiezen ervoor om voorlopig onze communicatie enkel te richten naar de tweedeklassers, onze partners in die materie", besluit Sneyers.

Lees meer