6 David Okereke en Philippe Clement.
Photo News David Okereke en Philippe Clement.

Pro League stelt aangepaste kalender voor: Club opent nog steeds tegen Charleroi, Anderlecht begint (normaal) op het veld van KV Mechelen

De Pro League heeft de herwerkte kalender voor de Jupiler Pro League voorgesteld. Er was een aanpassing van de kalender nodig na de beslissing om de komende twee seizoenen met achttien ploegen te spelen in 1A (en met acht in 1B). Landskampioen Club Brugge opent de competitie nog steeds op 8 augustus tegen Charleroi, Antwerp ontvangt dan Moeskroen en Anderlecht begint er een dag later aan op het veld van KV Mechelen. Of toch niet?

Het blijft namelijk afwachten wat er met de wedstrijden in de provincie Antwerpen zal gebeuren de komende vier weken. Tot nader order is er zeker tot september een wedstrijdverbod in Antwerpen en zullen Antwerp, KV Mechelen en Beerschot dus geen matchen mogen spelen op eigen veld. Het is nog wachten op het advies van de federale expertengroep Celeval

De tijd dringt, maar voor de huidige kalender werd er dus van uitgegaan dat er een uitzondering zal komen voor de profploegen op Antwerps grondgebied. “Het spreekt voor zich dat de speelmomenten van deze wedstrijden onder voorbehoud zijn van lokale COVID-19 maatregelen”, meldt de Pro League. “De Pro League blijft inzetten op constructief overleg met de relevante overheden om de beroepsuitoefening voor haar clubs te vrijwaren.”

Behalve Club Brugge-Charleroi worden op 8 augustus ook Standard-Cercle (19u) en Antwerp-Moeskroen (19u) gespeeld. De dag erna volgen STVV-AA Gent (13u30), Zulte Waregem-KRC Genk (16u), KV Mechelen-Anderlecht (18u15) en KV Kortrijk-Waasland-Beveren (20u45). Op maandagavond 10/08 worden nog twee wedstrijden gespeeld: OH Leuven-Eupen (19u) en KV Oostende-Beerschot (19u).

6
Photo News

18 clubs en mini-play-offs

De komende twee seizoenen spelen telkens 18 clubs in 1A. De Algemene Vergadering van de Pro League besliste vrijdag dat Oud-Heverlee Leuven en Beerschot, die morgen nog de terugmatch van de promotiefinale spelen, dit seizoen alle twee in 1A spelen, net als Waasland-Beveren. In 2022 zijn er drie dalers om opnieuw aan 16 clubs in de Jupiler Pro League te geraken voor het seizoen 2022-2023. 

Met 18 clubs in 1A spelen de eerste vier de ‘Champions Play-off’ voor de titel en de belangrijkste Europese tickets. De nummers vijf tot acht spelen de ‘Europa League Play-off’ voor het laatste Europa League-ticket. Volgend seizoen degradeert de rode lantaarn, de voorlaatste speelt barragematchen tegen de nummer twee van 1B. 

De eerste twee speeldagen:

Speeldagen 3 tot en met 10:

6 Speeldagen 3 en 4.
Pro League Speeldagen 3 en 4.
6 Speeldagen 5 en 6.
Pro League. Speeldagen 5 en 6.
6 Speeldagen 7 en 8.
Pro League Speeldagen 7 en 8.
6 Speeldagen 9 en 10.
Pro League. Speeldagen 9 en 10.

De volledige kalender:

Lees ook:

Ze zijn eruit: Pro League kiest voor competitie met 18 clubs en mini-play-offs, U23 van Club Brugge treedt aan in 1B

Pro League-voorzitter Croonen op persconferentie: “Doorbraak gerealiseerd die moed vereist van clubs”

Na maandenlange strijd heeft Waasland-Beveren-preses Huyck zijn slag thuisgehaald: “Hebben tegen veel hogere machten gevochten” (+)

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • dirk claeys

    Het is simpel, besmette provincies of steden waar voetbal niet mag of kan gewoon forfait 5-0 verlies, ze moeten maar de gevolgen dragen van de corona inbreuken! Brussel , en West Vlaanderen zijn de volgende die in de wacht staan!

  • Jozef vanden kieboom

    Dit is een kalender puur opgemaakt voor Anderlecht ,start in Mechelen en dan tegen alle degradatie kandidaten

Lees meer