3
Photo News
GNK
GNK
1
1
OHL
OHL

Racing Genk geraakt niet verder dan gelijkspel tegen promovendus OH Leuven

Géén 6 op 6 voor Racing Genk. Junya Ito zette zijn ploeg op heerlijke wijze op voorsprong, maar de Limburgers verspeelden hun 1-0-bonus in de slotminuten tegen OH Leuven. 

Hannes Wolf koos níet voor een tweespitsensysteem. Verrassend, omdat het duo Onuachu-Dessers vorige week indruk had gemaakt in de tweede helft tegen Zulte Waregem. De boomlange Nigeriaan startte opnieuw op de bank. Bongonda, verlost van corona, was er weer bij.

De flankaanvaller begon gretig aan de wedstrijd. Met twee schoten kwam hij dicht bij de openingstreffer. Ook Lucumi en Dessers, wiens goal terecht werd afgekeurd voor offside, slaagden er niet in de 1-0 op het bord te zetten. En OHL? Die speculeerden veelal op de counter en kwamen er één keer gevaarlijk uit. De jonge Vekemans stuitte op Vukovic, die Genk recht hield met een ultieme save.

3
Photo News

Na de pauze ontbond Junya Ito zijn duivels. De Japanse flankaanvaller sneed naar binnen en plaatste de bal hard in de linkerbovenhoek. Een héérlijk doelpunt was het. Genk was op weg naar felbevochten 1-0-zege. Maar dat was zonder OHL-spits Henry gerekend. Hij kreeg de bal in twee tijden voorbij Vukovic - balen voor de Genk-doelman. 

Geen penalty voor OHL?

OH Leuven mocht vieren. Al blijven ze bij OHL wel zitten met het gevoel dat er meer in zat. In de absolute slotfase claimden Brys en co. een penalty na een stevige duw van Maehle op de doorgebroken Myny, maar de ref en VAR gaven niet thuis. 

3
Photo News
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Josse Pot

    Allee de Genkies krijgen weer ne ferme cadeau van de VAR en we zijn nog maar de tweede wedstrijd.

  • Philippe De Naeyer

    Anders moeten we nog ne VAR2 voor de VAR invoeren? Stop er toch mee, trekt op niets.

Lees meer