7
Photo News
ZWA
ZWA
0
3
GNK
GNK

Racing Genk heeft geen kind aan zwak Essevee en duikt top zes binnen

Een mak Zulte Waregem legde Racing Genk niets in de weg. Nieuwkomer Thorstvedt, Ito en Bongonda zorgden voor de duidelijke 0-3-cijfers. De Limburgers duiken dankzij de zege de top zes binnen. 

Nu Samatta naar de Premier League vertrekt, zijn alle ogen gericht op reus Onuachu. De 25-jarige aanvaller toonde zich meteen bedrijvig. Al na zes minuten kopte hij raak, maar de lijnrechter en nadien ook de VAR zagen nipt buitenspel. Essevee kwam maar moeilijk onder de druk van Genk - dat veel initiatief toonde - uit. Toch ei zo na de 0-1. Bruno vlamde richting Coucke, via de voet devieerde de vervanger van de langdurig geblesseerde Vandevoordt in corner. De treffer viel dan maar aan de overzijde. Nota bene via een nieuwkomer. Thorstvedt was er als de kippen bij om een afgeslagen bal in het dak van het doel te jagen, de vreugde-uitbarsting van de 20-jarige Noor sprak boekdelen. De sterke Ito zette Maehle met een fantasietje op weg naar de 0-2, maar Bossut had nu wel een verhaal. Tussendoor stichtten Wouters en ook Bongonda nog gevaar: Genk was duidelijk baas. Larin en Berahino staken vlak voor rust nog voorzichtig de neus aan het venster. Halfweg stond het 0-1. 

7
Photo News

Geen beterschap bij de thuisploeg na de koffie. Integendeel. Na tien minuten konden de boeken dicht. Ito zette zelf de aanval op en kwam na onorthodox verwerken van Bossut opnieuw in balbezit. De Japanner twijfelde niet en schoot de dubbele kloof binnen. Seck miste de aansluitingstreffer met een niet-gekadreerde kopbal, waarna Bongonda geen medeleven met zijn ex-club toonde. Op een verre uittrap van Coucke - de tweede assist van een doelman dit seizoen, keeper aan de overzijde Bossut deed het eerder - legde de vinnige middenvelder de 0-3 binnen. 

Racing Genk is dankzij de zege zesde. Het heeft een gelijk aantal punten met KV Mechelen, maar heeft een beter doelpuntensaldo. Zulte Waregem is achtste. 

7
BELGA
7
BELGA
7
BELGA
7
Photo News
7
BELGA

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • THIERRY FRENNET

    Die van Waregem waren nog met hun gedachten op het strand van Marbella...

  • Michel Roman

    "geslaagde winterstage" bij Zulte Waregem .... ? Blijf volgend seizoen thuis en doe ze trainen met zandzakken op hun rug. Ze zullen misschien dan wel lopen op een wedstrijddag.

Lees meer