Racing Genk sluipt opnieuw top zes binnen na nipte zege

Racing Genk heeft een gouden zaak gedaan in de strijd om play-off 1. De Limburgers wonnen met het kleinste verschil van Waasland-Beveren, dat voorlopig niet uit de gevarenzone raakt. De thuisploeg versierde enkele prima kansen in de eerste helft, maar Kara en vooral De Ceulaer misten onbegrijpelijk. Na de pauze zorgde de jonge Milinkovic voor de verlossing met een lage schuiver.

Racing Genk heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Charleroi bij KV Mechelen. De Limburgers klommen dankzij de zege tegen Waasland-Beveren over de Karolo's naar de zesde plaats en dat was belangrijk gezien het programma van Racing Genk in de resterende vijf wedstrijden. Met wedstrijden tegen Westerlo (uit), Anderlecht (thuis), Lierse (uit), Zulte Waregem (thuis) en Standard (uit) zijn de Limburgers nog niet zeker van hun plek bij de eerste zes.   

Onbegrijpelijke misser De Ceulaer
Het zag er lange tijd naar uit dat Waasland-Beveren met een puntje aan de haal zou gaan. Bijna tachtig minuten lang hielden de Oost-Vlamingen stand, al was daar soms het nodige geluk mee gemoeid. Zo miste Kara in de eerste helft een open kopkans en enkele minuten later maaide De Ceulaer onbegrijpelijk naast de bal. Na de pauze ontbrak het Racing Genk aan ideeën en dus was het wachten op de invalbeurt van de onvoorspelbare Okriashvili. De Georgiër zorgde meteen voor meer creativiteit en dreiging, al was het lang wachten op grote kansen. Schrijvers en Cissé konden hun open kopkansen niet kadreren, maar deze missers waren slechts uitstel van executie. Na een rommelige fase kwam de bal voor de voet van Milinkovic en die twijfelde geen moment. Zijn lage schuiver verdween naast de hand van Steppe in de linkerhoek.

Ei zo na 1-1
Waasland-Beveren, dat vooral op de counter enkele halve kansen bij elkaar kon voetballen, reageerde nog via Bourabia, maar zijn knal zoefde rakelings over. De manschappen van trainer Brepoels vochten voor elke morzel grond, maar dat bleek niet voldoende. In de laatste rechte lijn volgen nog wedstrijden tegen Kortrijk, Standard, AA Gent, Oostende en Lokeren.

6
PHOTO_NEWS
6
BELGA
6
BELGA
6
PHOTO_NEWS
6
BELGA
6
PHOTO_NEWS

Lees meer