2
ANP

Robin van Persie: “Vincent Kompany vroeg me naar Anderlecht te komen”

Robin van Persie (36) geniet van zijn leven als voormalig voetballer. Toen hij half september door Vincent Kompany werd benaderd om naar Anderlecht te komen, zag hij dat als een mooi compliment, maar Van Persie bedankte vriendelijk. “Het is heerlijk om geen verplichtingen meer te hebben.”

Robin van Persie schitterde op 11 september 2019 nog in de testimonial van Vincent Kompany in het Etihad Stadium van Manchester City. “Dat was een heerlijke avond. Ouderwets genieten met alleen maar topspelers op het veld. Na 70 minuten begon ik overal pijn te krijgen, maar ik wilde dat veld niet af. De volgende dag belde Kompany mij op. Hij was ervan overtuigd dat ik hem kon helpen bij Anderlecht. Ik zag het als een mooi compliment dat hij me benaderde, maar ik werd die ochtend wakker met pijn in mijn kuiten en wist dat ik er niet meer aan moest beginnen”, klonk het bij Ziggo Sport.

De topscorer aller tijden van Oranje doet het rustig aan na zijn profcarrière, waarin hij van 2001 tot 2019 schitterde voor Feyenoord, Arsenal, Manchester United, Fenerbahçe en Oranje. Van Persie is doordeweeks de trotse vader van zijn kinderen Shaqueel en Dina, maar in de weekenden werkt hij in Engeland als analist voor de sportzender BT Sports. “Dat vind ik heerlijk om te doen. Ik vind het mooi om met liefde voor het spel te praten, maar ik ben ook niet bang om negatieve dingen te benoemen. Nee, ook niet als het over Arsenal en Manchester United gaat. Bij Feyenoord zou ik dat wel moeilijk vinden, omdat ik die jongens allemaal goed ken, maar daarom ben ik ook bewust in Engeland gaan werken.”

2
ANP

Lees meer