2 Samuel Bastien viert zijn goal.
Photo News Samuel Bastien viert zijn goal.
STA
STA
1
0
CER
CER

Samuel Bastien schenkt Standard verdiende zege tegen Cercle Brugge

Standard is de competitie goed gestart. De Rouches pakten in eigen huis een verdiende overwinning tegen een matig Cercle Brugge. Samuel Bastien tekende voor het enige doelpunt. 

Het was ook op Sclessin puffen en zweten. En dat viel er aan te zien. In een gezapige openingsfase viel er amper iets te beleven. Iets voor het halfuur brak de wedstrijd dan toch los, dankzij Standard. De Rouches voetbalden enkele prima kansen bij mekaar. Cercle-doelman Warleson, die een goede indruk naliet, moest redding brengen op een rake kopbal van Amallah en afstandsschoten van Laifis en Lestienne. Ook aan de overkant kon Cercle Brugge dreigen: Bodart moest zich strekken op een pegel van Velkovski. Net voor de pauze waren het wel de Rouches die het dichtst bij de openingstreffer kwamen, maar Shamir miste onbegrijpelijk. 0-0 bij rust.

Na de pauze ging Standard nog eens stevig op het gaspedaal staan. Met succes. Eerst duwde Warleson een schot van Avenatti nog uit zijn kooi, maar tegen de poging van Bastien kon hij niks beginnen. 1-0 met nog ruim een halfuur te spelen. Standard bleef in de ‘driving seat’ en gaf zijn voorsprong niet meer uit handen. Zuinige, maar verdiende zege voor de Rouches.

Lees ook.

Meteen sensatie: kampioen Club Brugge onderuit tegen Charleroi, Morioka straft blunder van Mechele genadeloos af

Gouden Tips van onze clubwatchers: welke nieuwe namen zijn een aanwinst voor jouw Gouden 11?

2 Montanier
Photo News Montanier
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Laurens Hostens

    Goede start met goed combinatievoetbal bij momenten. Raskin is nu al de revelatie van het seizoen.

Lees meer