Photo News

Standard in beroep tegen schorsing Sá Pinto: "We hebben geen andere keuze"

Standard legt zich niet neer bij de schorsing die Ricardo Sá Pinto dinsdag kreeg opgelegd van de Geschillencommissie. De Luikse club gaat in beroep. "Gezien het buitensporige karakter van de sanctie, hebben we geen andere keuze dan in beroep te gaan tegen het vonnis", luidt het op de clubwebsite.

Vrijdag oordeelt de Geschillencommissie Hoger Beroep opnieuw over de zaak. Dat betekent dat Sá Pinto vrijdag op de Freethiel sowieso op de bank zit voor de match tegen Waasland-Beveren, net als volgende dinsdag in de bekerpartij tegen Oostende. Door het beroep is de schorsing tijdelijk opgeschort. 

Een riskante zet van de Rouches want de straf kan op die manier ingeperkt worden maar ook net zo goed uitgebreid. Sá Pinto kreeg een schorsing van 7 tot en met 21 december en moest daardoor de wedstrijden tegen Waasland-Beveren en Gent en tussendoor ook de bekermatch in Oostende vanop de tribune volgen. Hij werd bestraft voor zijn gedrag tijdens de bekermatch tegen Anderlecht. De Portugees ging eerst een kleine minuut op het veld liggen nadat er een bekertje bier vanuit de tribune gegooid werd en ging daarna hevig tekeer tegen ref Luc Wouters. Standard pleitte dat de match had moeten stilgelegd worden omwille van het bewuste bekertje en Sá Pinto dus niet had mogen worden uitgesloten.

16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Christiaan Goethals

    Als RSCA supporter ben ik het met velen eens dat RSCA een straf moet krijgen en terecht. Maar wat is terecht? Als men ziet wat Standard Luik allemaal heeft uitgespookt de laatste vier jaar, dan stel ik me daar vragen bij.

  • Emiel de herdt

    de KBVB zal zijn ware gelaat wel tonen

Lees meer