BELGA

STVV en Fernandes in beroep tegen drie speeldagen schorsing

STVV dreigt het in zijn eerstvolgende drie wedstrijden in de Jupiler Pro League - op het veld van AA Gent, thuis tegen KRC Genk en op verplaatsing bij OHL - zonder Ruben Fernandes te moeten doen. De Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft de centrale verdediger vandaag een schorsing van drie speeldagen en een boete van 1200 euro opgelegd. De club liet al weten in beroep te gaan tegen de beslissing.

Fernandes werd vorige week maandag door de Reviewcommissie opgeroepen voor een monstertackle in de derde minuut van de wedstrijd tussen Moeskroen en Sint-Truiden (0-2) op de tweede speeldag in de Jupiler Pro League. Scheidsrechter Denis Vanbecelaere gaf de Portugees een gele kaart, maar op basis van de televisiebeelden moest de verdediger van STVV zich vandaag alsnog verantwoorden voor de Geschillencommissie.

Die volgde het oordeel van de Reviewcommissie. "De scheidsrechter heeft zich in de beoordeling van de bewuste spelfase manifest vergist. Dat blijkt uit het verslag van de Reviewcommissie en wordt bevestigd door de tv-beelden", klinkt het bij de Geschillencommissie, die vond dat de fout bestraft moest worden met een rode kaart. "Speler Fernandes heeft een forse tackle met gespreide, gestrekte benen uitgevoerd die de fysieke integriteit van zijn tegenspeler in het gevaar kon brengen. Bovendien heeft hij die tackle uitgevoerd met een overdreven intensiteit."

STVV en Fernandes gaan niet akkoord met de beslissing en mogen zich vrijdag gaan verdedigen voor de Geschillencommissie Hoger Beroep, die dan het lot van de speler bezegelt.

Lees meer