BELGA

Uit vrees dat competitie overhoop wordt gezet: volgend seizoen 18 ploegen in 1A?

Spelen er volgend seizoen 18 ploegen in 1A? Het is een piste die leeft, om te voorkomen dat de competitie overhoop gezet zou worden door een juridische cascade. Gevreesd wordt immers dat Lokeren en Beerschot-Wilrijk als ‘benadeelden’ in het verweer zullen gaan als KV Mechelen en Waasland-Beveren vrijgesproken zouden worden. “Wij gaan er nog altijd vanuit dat we op 17 mei te horen krijgen dat de procedure van Mechelen afgewezen wordt”, zegt Francis Vrancken, mede-eigenaar van Beerschot-Wilrijk. “Dat is voor ons nog altijd scenario A. Als dat niet het geval is, zullen wij ons daarna beraden.”

De piste van een competitie met 18 - met Mechelen, Waasland-Beveren, Lokeren en Beerschot-Wilrijk - zou kunnen voorkomen dat de competitie achteraf overhoop gezet wordt, vinden sommigen. De kalender wordt immers bekendgemaakt op 1 juli, op een moment dat mogelijk niet iedereen is uitgeprocedeerd. “Deze piste mist elke sérieux”, vindt AA Gent-manager Michel Louwagie, maar onder meer Kortrijkvoorzitter Joseph Allijns is pro.

Vraag is wel hoe het dan moet met de play-offs, als de reguliere competitie al 34 speeldagen zou tellen. En wat met 1B? Spelen daar dan slechts 6 ploegen? De vrees bestaat ook dat de piste met een competitie met 18 alleen maar opgeworpen wordt als opstap naar een competitie met 20 een jaar later.

85 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ivan Smissen

    Klaase 1B is van bij het begin een miskleun. Of hoe plezant is het voor supporters om elk jaar 8 keer tegen Roeselare te moeten spelen? Met 6 in 1B wordt het een nog grotere farce...

  • Jo Vans

    Ik lees hier precies veel commentaar van partijdige supporters. Ik supporter voor niet één ploeg. Wat mij ergert is de commentaar van Mr Vrancken en andere Beerschot supporters. Zij verkondigen zich als belanghebbende ploeg maar vanuit sportief standpunt hebben zij helemaal niets te verkondigen. Zij waren tweede, wonnen dus niets. AA Gent als verliezend finalist kan geen aanspraak maken op een Uefa ticket, dus ook Beerschot kan geen aanspraak maken op 1A.

Lees meer