14
BELGA

Valse noot: AA Gent verliest eerste oefenmatch

Het feestgedruis lijkt bij AA Gent nog niet helemaal verteerd want de kersverse landskampioen ging vanavond pijnlijk onderuit in zijn eerste oefenmatch van het nagelnieuwe seizoen. Op bezoek bij fusieclub en vierdeklasser RFC Wetteren - ontstaan uit Standaard Wetteren en Racing Wetteren-Kwatrecht - gingen de troepen van Hein Vanhaezebrouck met 1-0 de boot in. Opvallend is dat de Buffalo's in beide helften uitpakten met een sterk elftal. Nieuwkomer Thomas Matton (ex-KV Kortrijk) kreeg meteen ook zijn eerste speelminuten.

Het enige en vroege doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Yannick Van De Sompel, hij verschalkte goalie Matz Sels in de rebound na een corner. Trainer Vanhaezebrouck tilt niet zwaar aan het verlies: "Na amper twee dagen trainen kwam deze match te vroeg", liet hij weten aan Sporza.

Veel volk en handtekeningen
RFC Wetteren is overigens de club van niemand minder dan de Nederlandse succescoach Henk Houwaart (69). De Oost-Vlaamse club mikt komend seizoen op een plaats in de linkerkolom. Er waren trouwens ruim 2.000 fans opgedaagd om de match bij te wonen, en uiteraard moesten de Gentse kampioenen de nodige handtekeningen uitdelen.

Nog een maand tijd
Vrijdag al speelt Gent zijn tweede oefenpot, op bezoek bij JV De Pinte. Pas binnen een maand staat Gent voor zijn eerste 'belangrijke' afspraken. Op 12 juli is er de traditionele galamatch in de Ghelamco Arena - tegenstander wordt het Franse Bordeaux - en op 16 juli ontvangen de Buffalo's bekerhouder Club Brugge in de Supercup. AA Gent opent zijn seizoen in de Jupiler Pro League op 26 juli met een uitwedstrijd bij Westerlo.

14
BELGA
14
BELGA
14
BELGA
14
BELGA
14
PHOTO_NEWS
14
BELGA
14
BELGA
14
BELGA
14
BELGA
14
BELGA
14
BELGA
14
PHOTO_NEWS
14
BELGA

Lees meer