11
Photo News
GNK
GNK
3
1
CLU
CLU
GNK
CLU

VIDEO. Indrukwekkend Genk smeert Club eerste nederlaag aan in play-off 1, leider heeft weer bonus van vier punten

Genk zette een serieuze stap richting kampioenschap. Het won met 3-1 van rechtstreekse concurrent Club Brugge. En dat was verdiend.

Lang onduidelijk: was het nu dé topmatch van play-off 1, of een doorsnee wedstrijd in play-off 2? Genk-Club was een festival aan foute passes, misverstanden en slechte beslissingen. Geen wonder dat de openingsgoal er kwam na een individuele fout. Denswil trapte zijn zoveelste verloren pass – pal door het centrum. Vormer verkeek zich, Trossard ging aan de haal met de bal. Met een droge knal in de benedenhoek schoot hij Genk op voorsprong.

11
Photo News

Club Brugge was onherkenbaar. Het paste zich – tegen de gewoonte in – aan aan de tegenstander. Ouderwetse mandekking van Rits op Malinovskyi, bijvoorbeeld. En te veel lange ballen. Blauw-zwart was teleurstellend voor rust. De thuisploeg had dan weer bloed geroken na de openingstreffer. Alleen liet het de kansen liggen op 2-0. Eerst Samatta, dan Trossard. Beiden één op één met Horvath, beiden besloten op de Brugse doelman.

Club wist écht niet waar de klepel hing. Tot Genk besloot in z’n eigen voet te schieten. Heynen en Uronen zetten in het eigen strafschopgebied een simultane tackle in. Vormer ging neer. Strafschop, oordeelde ref Boucaut. Vanaken maakte geen fout vanop de stip: 1-1.

11
Photo News

Toch dachten de Limburgers de pauze in te kunnen gaan met een voorsprong. Dewaest knikte vlak voor rust binnen op een vrijschop van Malinovskyi. De feestmuziek knalde een minuut lang door de boxen. Alleen stond de verdediger buitenspel. De VAR keurde de goal af. Terecht. Het leverde een fiks fluitconcert op van de Limburgse fans. En wie weet of dat na rust ergens een rol speelde in het hoofd van Boucaut en de VAR. Nadat de bal in de Brugse zestienmeter tegen de hand botste van Mechele – die zijn arm niet tegen het lichaam had maar die ook geen flauw benul had van waar de bal zich bevond – riep de videoref Boucaut naar het scherm. Na lang twijfelen wees die naar de stip. Betwistbaar. Maar Malinovskyi twijfelde niet: 2-1.

11
BELGA

Op basis van het spel was de voorsprong wel meer dan terecht. Blauw-zwart haalde niet zijn niveau van in de rest van de play-offs. Genk claimde zelfs nog een tweede penalty na contact toen Samatta neerging in de zestien, maar dit keer bleef de VAR stil. Nodig was het niet. Samatta maakte het dan maar met een veldgoal af. Ito – goede partij van de Japanner – zocht de achterlijn, zette voor op de spits, die via de lat raak kopte.

Door de overwinning neemt Genk een serieuze optie op de titel. Vier punten voorsprong. Zouden ze in Limburg stiekem al beginnen dromen? 

11
BELGA
11
BELGA
11
Photo News
11
Photo News
11
Photo News
11
Photo News
11
Photo News

47 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marc De Vos

    Gewoon op de arm van de verdediger mikken en je hebt een penalty. Waar gaan we naartoe. Zie je dit al in de CL finale gebeuren ? Een ploeg die 89 minuten onderligt kan door deze dwaling de Europabeker winnen. Het voetbal heeft verloren vandaag..

  • Wouter Van de Walle

    Ze hebben getoond wie de enige echte en verdiende kampioen zou zijn

Lees meer