10
Photo News
ANT
ANT
0
0
CLU
CLU
ANT
CLU

VIDEO. Sterk Antwerp houdt Club Brugge na vurige clash in bedwang: Racing Genk loopt zes punten uit

De winnaar van Antwerp - Club Brugge is vreemd genoeg Racing Genk. FCB kwam in een begeesterend duel op de Bosuil niet verder van een 0-0-gelijkspel. Zo moeten de Bruggelingen halfweg play-off 1 nog een gat van zes punten dichten als ze nog kampioen willen worden. Antwerp van zijn kant, knokt vrijdag met Standard om de derde plek.

Heerlijke namiddag op de Bosuil. Stampvol, t-shirt-weertje en een pot voetbal waar half België wel eens voor wou gaan zitten. De inzet was niet mals, maar de partij en vooral het resultaat zorgde eigenlijk alleen voor ontgoocheling. Een grote portie bij de bezoekers en een lichte dosis bij de thuisploeg. Vooral voor Club is het puntenverlies zuur in volle titelrace.

10
BELGA

Licht misnoegd

De Great Old opende het best. Mbokani draaide zich even vrij en nam meteen op de slof. Het stadion hield zijn adem in, maar Horvath klemde al bij al makkelijk. Aan de overkant speelde Openda zijn wapen uit. De Brugse spits dook in de rug van Van Damme en trapte voorlangs. De veelbelovende start kreeg geen vervolg. De échte grote doelkansen bleven in die eerste helft uit. Gevaar langs beiden kanten, maar noemenswaardige doelpogingen waren er amper. Vanaken - even weg bij Yatabaré - probeerde het met een lage schuiver, maar Bolat haalde de schouders op.

Potig voetbal, veel duels, maar ook veel slordigheden. Antwerp kwam in de eerste 45 minuten het best voor de dag. Net iets vaker in de buurt van Horvath, maar veel afgeblokte schoten en voorzetten. Club ging dan weer licht misnoegd de rust in. Bij blauw-zwart zagen ze twee strafschopovertredingen - eerst een trap, dan een duw - op Openda. Van Damme was telkens de dader, maar Visser én de VAR lieten gewoon verderspelen.

10
Photo News

Tactische ingreep

Openda bleef bij de rust in de kleedkamer. Leko plaatse Amrabat erbij op het midden en schonk op die manier Vanaken wat extra vrijheid. Club drong meer zijn wil op. Rits zette Vormer alleen voor Bolat, maar die kwam sterk uit om de grootste kans van de namiddag vroegtijdig een halt toe te roepen. Aan de overkant moest Horvath zich helemaal strekken om een kopbal van Mbokani onder de lat weg te tikken. De Bosuil roerde zich nog eens. De ruimtes werden groter en het tempo ging even de hoogte in. Bolat bracht zichzelf in moeilijkheden door een voorzet van Mata in de voeten van Danjuma te duwen. Hij zette het dan maar recht door het schot van de Nederlander weg te duwen. Amrabat kon vrij aanleggen van buiten de zestien, maar pegelde net langs de paal buiten. Antwerp prikte nog eens met Simão die Mbokani vrijspeelde. Hij zocht de meegelopen Baby, maar zijn voorzet zoefde aan de Senegalees voorbij.

In het slotkwartier gingen beide teams wat meer rekenen, met één puntje was vooral Club weinig, maar ook blauw-zwart durfde het niet helemaal aan om alle registers open te trekken. Antwerp kon zich verzoenen met een gelijkspel. Mata beging nog bijna een dure misser door de bal aan Simão te verspelen, maar Lamkel Zé deed te weinig om Horvath te verontrusten. Met nog zes minuten te gaan speelde Leko alles of niets door Vossen voor Mata te brengen. Het bleef bij 0-0. 

10
BELGA
10
Photo News
10
Photo News
10
BELGA
10
Photo News
10
Photo News
10
Photo News

40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • B-art V-an Der Auwera

    Sterk Antwerp? Moesten ze het spel eerlijk spelen en Brugge krijgt een penalty die ze verdienen komt Brugge op 1-0 en moet Antwerp komen waardoor Brugge meer ruimte krijgt voor tegen te prikken. Arm België var beslist de uitslagen niet de ploeg of spelers ...

  • Gaston FOUBERT

    Sorry Natacha, maar de gele kaart van Mechele had ook best zijn tweede of derde kunnen zijn. Die ferme por in de rug van Mbokani naast de zestien heeft zelfs geen fout opgebracht. Die werd bij elke baltoets meer dan gewoon afgestopt.

Lees meer