8
Jan De Meuleneir/Photonews

Exclusief voor abonnees

Vincent Mannaert en Luciano D'Onofrio, twee generaties uit hetzelfde hout gesneden: "Voetbal is ons leven. Tot ter dood"

Je hebt mensen die over voetbal praten, en je hebt mensen die over voétbal praten. Vincent Mannaert en Luciano D'Onofrio behoren tot die tweede categorie - zij die het voetbal op een ereschavot plaatsen met hun woorden. Zondag rivalen op de Bosuil, vandaag in uw krant delen zij hun passie. Een ode.

Het is de zomer van 2007. Vincent Mannaert - hij is dan 31 - heeft enkele maanden eerder de advocatuur vaarwel gezegd en begint aan zijn eerste seizoen als algemeen directeur bij Zulte Waregem. Op de openingsspeeldag zit Mannaert in de eretribune aan de Gaverbeek zij aan zij met... Luciano D'Onofrio, de Godfather van Luik, dan 52. Zulte Waregem verliest die dag van Standard met 1-4. Tien maanden later zijn de Rouches onder leiding van Michel Preud'homme kampioen.

Luciano D'Onofrio: "Je mag mij niet kwalijk nemen, Vincent, maar op dat moment wist ik niet wie die jongen naast jullie voorzitter was."

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Mario Daems

    Het wanbeleid van mannaert ben ik beu. Ploeg niet versterkt,soldenprijs voor diaby en limbombe,en als ze nu wesley nog komen halen zijn we helemaal terug naar af. !!

  • ETIENNE BOECKX

    Het kan best zijn heren dat voetbal jullie leven is maar dan wel in de eerste plaats om er schandalig veel geld via transfers in mensenhandel aan te verdienen dat is wel duidelijk !

Lees meer