Waasland-Beveren heeft eerste punten beet, Kortrijk stelt teleur

De nul is weg bij Waasland-Beveren. Nadat het op de eerste speeldag nipt naast een punt greep op bezoek bij Anderlecht, zette het vandaag in eigen huis een tegenvallend KV Kortrijk opzij. De troepen van Stijn Vreven liepen 2-0 uit dankzij Emond en Gano en waanden zich zegezeker. Na de aansluitingstreffer van Rolland gingen de bezoekers nog op zoek naar de gelijkmaker, maar Waasland-Beveren hield stand en heeft zijn eerste drie punten van het seizoen beet.

Met Anderlecht en Standard kregen respectievelijk Waasland-Beveren en KV Kortrijk geen geschenk op de openingsspeeldag. Nochtans stelde geen van beide teams teleur. In het Astridpark leken de jongens van Stijn Vreven lange tijd op weg naar een zuur verdiend punt, maar daar besliste Youri Tielemans met een wereldgoal helemaal anders over. Dan pakte Kortrijk wel punten. In eigen huis zette het de Rouches knap opzij.

De fans trokken dan ook met veel verwachtingen naar de Freethiel, maar de eerste helft stelde teleur. Het tempo lag bijzonder laag en dat kwam de match uiteraard niet ten goede. Kansen waren er nauwelijks, al was Thanasis Papazoglou wel dicht bij de openingsgoal. Vanuit het niets kopte hij het leer hard op de lat. De Griek liet wel een prima indruk na bij de bezoekers, zowat als enige. Waasland-Beveren stelde daar weinig tegenover, maar ging wel met een voorsprong rusten. Maxime Chanot liet zich in de luren leggen door Steeven Langil die Renaud Emond de 1-0 aanbood.

Na rust ging Kortrijk op zoek naar de gelijkmaker, maar veel kansen kon het niet afdwingen. Adam Marusic dwong Laurent Henkinet tot een prima redding en dat was het dan ook. Dan was Waasland-Beveren een pak efficiënter. Zinho Gano maakte de eerste mogelijkheid van de tweede helft wél af. Match gespeeld, denk je dan. Niet dus. Elohim Rolland profiteerde van concentratieverlies bij de jongens van Stijn Vreven en bracht de Kerels terug in de match. De bezoekers probeerden nog een slotoffensief te ontwikkelen, maar tevergeefs. Na een ietwat teleurstellende partij heeft Waasland-Beveren zijn eerste punten van het seizoen binnen.

7
PHOTO_NEWS
7
PHOTO_NEWS
7
PHOTO_NEWS
7
PHOTO_NEWS
7
BELGA
7
PHOTO_NEWS
7
PHOTO_NEWS

Lees meer