9
BELGA

Zulte Waregem speelt Lokeren zoek en wint verdiend

1.Standard 43 punten, 2.Anderlecht 42, 3.Club Brugge 42, 4. Zulte Waregem 41, 5.Lokeren 34, 6. Racing Genk 29

Zulte Waregem heeft tegen Lokeren nog eens kunnen winnen. Na een overtuigende prestatie werd het 3-1. Voor de pauze vonden Hazard en Conte de weg naar doel, terwijl Sylla en De Pauw in het slot scoorden. Zulte Waregem telt nu 41 punten en zet de concurrentie onder druk.

Veel wind aan de Gaverbeek, maar dat belette Zulte Waregem niet om verschroeiend uit de startblokken te schieten - Hazard liet meteen een uitstekende mogelijkheid op de openingstreffer liggen. Na veertien minuten was het dan toch raak: na goed voorbereidend werk van Sylla sneed Hazard de zestien in, waar hij de 1-0 verschroeiend in de winkelhaak schoot.

Sterke Verhulst
Bij de daaropvolgende aanval verdubbelde Conte de score. Hij kreeg veel vrijheid, kapte zijn bewaker uit en schoof zijn derde doelpunt van het seizoen in de verste hoek. En nog was het niet genoeg voor Zulte Waregem: het kreeg kans na kans om de voorsprong verder uit te diepen, maar een sterke Verhulst lag meermaals in de weg. De 2-0-ruststand was meer dan verdiend.

Zelfde spelbeeld na de pauze. Zulte Waregem nam de wedstrijd in handen en versierde de beste kansen. Uiteindelijk voorkwam Verhulst een afstraffing. Lokeren daarentegen stelde teleur, maar kwam net na het uur wel tot scoren, toen Dutra een bal binnenwerkte. De treffer werd echter terecht afgekeurd voor handspel. In de slotfase pikten ook Sylla (uit buitenspel) en De Pauw hun doelpuntjes nog mee: 3-1.

Klassement
In de stand blijft Zulte Waregem vierde. Het volgt nu op één punt van Club Brugge en Anderlecht, die morgen nog in actie komen. Lokeren behoudt zijn vijfde stek. Op de volgende speeldag neemt Zulte Waregem het in eigen huis op tegen Anderlecht, Lokeren ontvangt Standard op Daknam. Dury moet het donderdag wel zonder smaakmaker Conte doen - hij is geschorst.

9 Dury kan zijn ogen niet geloven.
PHOTO_NEWS Dury kan zijn ogen niet geloven.
9 De fauw, N'Diaye en Sylla juichen na het doelpunt van Conte.
BELGA De fauw, N'Diaye en Sylla juichen na het doelpunt van Conte.
9 Overmeire houdt een opzittende Sylla af.
BELGA Overmeire houdt een opzittende Sylla af.
9
BELGA
9
PHOTO_NEWS
9
PHOTO_NEWS
9
BELGA
9
BELGA

Lees meer