2
Photo News

Kans dat play-offs doorgaan steeds kleiner, bekerfinale en promotiematch 1B zullen nog plaatsvinden

De kans dat het Belgisch voetbal dit jaar play-offs krijgt, wordt steeds kleiner. Er is te veel onzekerheid over wanneer er terug gevoetbald kan worden, de matchen zouden toch achter gesloten deuren plaats moeten vinden, en ondertussen willen een pak clubs hun spelers op technische werkloosheid plaatsen. 

Morgen vergadert de Pro League. De kans is klein dat er dan al een officiële beslissing uit de bus komt over de kalender. De clubs wachten eerst en vooral het overleg met de overheid af. 

Er zijn nog steeds clubs voorstander van de play-offs. Antwerp, nu vierde in de stand op twee punten van de tweede plaats, hoopt nog steeds om zicht te houden op Champions League-voetbal. Anderlecht en Genk, die naast de Europese tickets grijpen, zouden ook liever blijven voetballen.

Maar door de coronacrisis zijn de meeste clubs niet meer te vinden voor play-offs. Niemand weet wanneer er opnieuw kan gespeeld worden. Ondertussen moeten de clubs wel hun spelers blijven betalen. Heel wat ploegen willen daarom hun spelers op technische werkloosheid zetten. Maar dan kunnen ze hen ook niet meer vragen om te blijven trainen en zich klaar te stomen voor de play-offs - en al zeker niet voor play-off 2.

Realistischer is dat enkel de laatste speeldag van de reguliere competitie zal afgewerkt worden. Dan kan een eindklassement opgemaakt worden, met zekerheid over degradatie en de verdeling van de Europese tickets. Ook de bekerfinale en de finalematch van 1B zullen zeker nog plaatsvinden. Wellicht allemaal achter gesloten deuren.  

2
Photo News

32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Frederik Janssens

    PO moeten gespeeld worden want Club zeker nog geen kampioen!

  • Guy Moreels

    Zou een goede beslissing zijn. Brugge onbetwist kampioen. Zien de de bekerfinale eventueel met gesloten deuren gespeeld wordt. Winnaar speelt Europees. Wint Brugge ook de bekerfinale, dan speelt Antwerp Europees. Verdeling van de andere Europese plaatsen volgend de rangschikking. Is zo vroeger altijd geweest. Maar toen kwamen die play-offs : big money ! Schaf die play-offs terug af ! Het is bedrog tot en met !

Lees meer