Coucke en De Witte stellen De Keersmaecker in vraag: "Ook hij is verantwoordelijk"

Marc Coucke, voorzitter van eersteklasser KV Oostende, heeft zijn licht laten schijnen over het opmerkelijke ontslag van Steven Martens. Hij vindt het vooral opmerkelijk dat de voormalige CEO een premie kreeg van de bond nadat hij zelf zijn ontslag indiende. Ook het functioneren van bondsvoorzitter François De Keermaecker stellen Marc Coucke en diens collega bij AA Gent, Ivan De Witte, in vraag.

Als lid van het Uitvoerend Comité wordt er uiteraard ook naar de scherpe mening van Marc Coucke gevraagd rond het ontslag van Steven Martens. Het verbaast hem dat Martens een opstappremie van 336.000 ontvangt terwijl die zelf zijn ontslag indiende. "Officieel weet ik dat niet", vertelt Coucke aan Sporza. "Maar ik vermoed wel dat het juist is. Ik zit in het Uitvoerend Comité over structuren en ruzies te praten, maar als ik echt wil weten waar het over gaat, lees ik dat in de krant. Dat toont aan dat er iets niet klopt. Qua ambitie en visie was Martens perfect. Hij heeft zelf het succes gecreëerd, maar is slecht met dat succes omgegaan."

"Het gaat over veel meer"
De flamboyante voorzitter kaart de problemen binnen de bond verder aan. "Ofwel bied je zelf je ontslag aan ofwel krijg je een ontslagpremie. Ik heb de indruk dat Martens ze allebei heeft binnengehaald. Er moesten zaken veranderen, maar de manier waarop is weer spijtig, zoals wel vaker op de bond de laatste tijd. De mensen zullen onthouden dat de Duivels meer beenruimte willen en dat dat veel geld kost. Maar het gaat over veel meer."

"Dat Martens het heeft over een persoonlijke afrekening? Dat klopt voor een stuk, denk ik. Maar dat was niet bedoeld tegen Martens op zich. Hij stond gewoon niet open voor verandering."

Wit blad
Ook de bondsvoorzitter François De Keersmaecker ontsnapt niet aan de mening van Coucke. "Ik vind dat we heel grondig moeten bekijken hoe we voortdoen. Als De Keersmaecker zegt dat hij wil voortdoen zoals we de voorbije maanden bezig waren, dan heb ik daar een probleem mee. Het gaat niet over welke kop waar zit, maar over welk beleid gevoerd wordt. Eigenlijk moet je een wit blad nemen en vandaaruit vertrekken. Want als we voortdoen zoals we nu bezig zijn, heeft niemand daar iets aan." Ook de voorzitter van AA Gent, Ivan De Witte, stelt zich vragen bij De Keersmaecker. "Hij kan zich niet onttrekken aan zijn verantwoordelijkheid," liet De Witte weten aan VTM Nieuws. De Keersmaecker liet weten aan Sporza pas vrijdag te reageren op de hele heisa.

Ofwel bied je zelf je ontslag aan ofwel krijg je een ontslagpremie. Ik heb de indruk dat Martens ze allebei heeft binnengehaald

Marc Coucke, voorzitter KV Oostende
PHOTO_NEWS

Als De Keersmaecker zegt dat hij wil voortdoen zoals we de voorbije maanden bezig waren, dan heb ik daar een probleem mee

Marc Coucke

Lees meer