PHOTO_NEWS

De Keersmaecker: "Ik ben niet van plan op te stappen"

Het wordt vrijdag bijzonder warm voor de voeten van François De Keersmaecker. Dan moet de bondsvoorzitter zich zowel voor de acht leden van de Raad van Bestuur als het uitgebreidere Uitvoerend Comité verantwoorden voor de onrust bij de Bond. "Ik ben niet van plan om op te stappen, dat zeker niet", zegt de preses in een korte reactie aan Het Nieuwsblad.

Vooral over de hoge opstappremie van CEO Steven Martens is een doorn in het oog bij velen. Het was bovendien De Keersmaecker zelf die het vertrek van Martens geregeld heeft, in een poging zijn eigen hachje te redden. "Ik ga vrijdag uitleg geven aan de raad van bestuur en het Uitvoerend Comité", aldus De Keersmaecker. "Dan zal de waarheid aan het licht komen en vertel ik alles wat er is gebeurd. Daarna leg ik een officiële verklaring af. Wat er nu allemaal wordt rondgestrooid, komt hard aan. Maar ik ben niet van plan om op te stappen, dat zeker niet. Ik kan de bond niet achterlaten nu we geen CEO hebben. Meer wil ik niet zeggen."

Op de bond wordt momenteel ook onderzocht of het mogelijk is de opstappremie voor Steven Martens niet uit te betalen. Dat wordt echter een moeilijk verhaal. Weinig waarschijnlijk immers dat Martens geen dading bij de regeling heeft opgenomen. Er staan ook drie handtekeningen van bondsbobo's onder de ontslagregeling: die van De Keersmaecker himsels, die van Gérard Linard van de Waalse vleugel (ACFF) en die van Johan Timmermans van de Vlaamse vleugel (VFV). Dat is statutair zo voorzien en maakt daarom de regeling rechtsgeldig.

Naast het dossier-Steven Martens zal De Keersmaecker vrijdag ook de discussie over de jaarrekening moeten aangaan.

Lees meer