BELGA

Duarte twee speeldagen aan de kant, zaak-Diagne weer uitgesteld

De Geschillencommissie heeft een uitspraak gedaan in de zaak rond Oscar Duarte (Club Brugge) en stelde de zaak van Mbaye Diagne (Westerlo) uit omdat de speler niet aanwezig was.

Duarte is twee speeldagen geschorst en zal 800 euro boete moeten betalen. De verdediger van Club Brugge kreeg in de terugwedstrijd van de halve finale van de Cofidis Cup tegen Cercle een rode kaart na een fout in de eigen zestien meter. Daardoor mist hij de wedstrijden tegen AA Gent en Moeskroen-Péruwelz. Vrijdag had het Bondsparket een voorstel gedaan van twee speeldagen en 600 euro boete, maar club en speler besloten daarmee niet akkoord te gaan. Tegen de uitspraak kan Duarte nog in beroep gaan. "We geven hem twee speeldagen omdat hij al drie andere disciplinaire veroordelingen opliep in ons land sinds 2013", luidt het bij de Geschillencommissie.

Verblijfsvergunning
Mbaye Diagne moest verschijnen voor de Reviewcommissie. Hij deelde een elleboogstoot uit aan Rami Gershon. Voorlopig is de zaak uitgesteld tot 24 februari omdat de Senegalees niet aanwezig was. Daar had hij echter een goede reden voor. Hij was in Italië omdat hij een document moet ontvangen van goed gedrag en zeden voor zijn verblijfsvergunning in ons land. Diagne wordt sinds januari uitgeleend door de Italiaanse club Juventus.

Lees meer