3 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
Photo News ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews

Kritiek op bijzondere regeling AA Gent: enkel ‘trouwste’ fans maken kans op ticket bekerfinaleDe abonnees die op 1 mei mee willen naar Brussel voor de bekerfinale, zullen ook een play-off-abonnement moeten aanschaffen, ongeacht of het play-off 1 of play-off 2 wordt. Daarmee wil KAA Gent naar eigen zeggen ‘de trouwste fans’ belonen.

De beslissende strafschop van Roman Bezus tegen KV Oostende lag nog maar pas in het net, eind januari, of de hysterie rond de ticketverkoop voor de finale in Brussel was al begonnen. Tijdens de vorige bekerfinale, in 2010, was er al een stormloop voor de kaartjes, en toen speelden de Buffalo’s nog in het Ottenstadion met de helft van het huidige aantal abonnees.

Dat het dringen zou worden, werd ook KAA Gent duidelijk. Daarom kwam de club al snel met een statement dat abonnees hoe dan ook voorrang zouden krijgen. Geruststellend, ware het niet dat de club vandaag uitpakte met een slim trucje: enkel ‘de trouwste fans’ krijgen voorrang, en dat zijn volgens KAA Gent enkel de abonnees die óók een mini-abonnement kopen voor de play-offs. Ongeacht of dat nu play-off 1 of play-off 2 wordt - en dat laatste is niet geheel onwaarschijnlijk. Door het slimme voorrangssysteem, zou de Ghelamco Arena alvast goed gevuld zijn tijdens de veredelde partijen in mei.

Op sociale media klinkt al meteen kritiek op de bijzondere regeling. Definiëren wat ‘trouwe supporters’ zijn, en daarbij geen rekening houden met het aantal jaren dat een abonnee al kaartjes koopt, of met het aantal meegemaakte verplaatsingen, ligt bijzonder gevoelig. De club wordt ook gierigheid verweten, en gewoon angst voor een leeg stadion tijdens play-off 2.

3
Photo News

Onduidelijkheid over overgebleven tickets

Momenteel zijn er 17.200 abonnees in de Ghelamco Arena. Zij krijgen een der komende weken meer informatie over de verkoop van de play-off-abonnementen, waarna ze van een voorrangsperiode kunnen genieten om hun finaletickets aan te kopen. “Na de voorrangsperiode wordt een contingent tickets ter beschikking gesteld van bestuurders, medewerkers, familieleden van onze spelers, de KAA Gent Foundation en de KAA Gent Ladies”, laat de club nog weten. Vrij vertaald: na de voorrangsperiode voor de abonnees, is het niét meteen de beurt aan de ‘gewone fans’. Pas in een derde fase worden de overgebleven tickets verdeeld. Hoe dat gebeurt, “zal later bekeken worden”, aldus KAA Gent.

Eerstdaags zal de club concreter communiceren. 

3
Photo News

13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Christine Meersseman

    Bij onze vorige bekerfinale tegen Cercle waren er 30.000 aanvragen voor tickets.Logisch,als je ziet dat er 125.000 feestvierders waren bij de kampioenenviering.Nooit geëvenaard in België...

  • Freddy De Wulf

    Gelijk hebben ze. "Echte" supporters gaan kijken ook als het minder goed gaat. Dus zullen zij ook naar PO2 gaan en zij hebben recht op een bekerfinaleticket. De "andere supporters" (lees:opportunisten) moeten maar naar TV kijken.

Lees meer