Walem voor het eerst op het veld bij Kortrijk: "Eigen accenten leggen"

Eersteklasseclub KV Kortrijk is begonnen met de voorbereidingen van het komende voetbalseizoen 2015 - 2016. Trainer Johan Walem stond vandaag na de hetze rond zijn komst voor het eerst op het oefenveld om zijn troepen te overschouwen.

De trainingen hadden zondag al moeten starten met onder meer een ontmoeting met de fans, maar de spelers drongen aan om die jaarlijkse traditie een weekje te verplaatsen. Uiteindelijk startten de spelers maandag het seizoen met fysieke testen. Vandaag stonden ze voor het eerst onder leiding van Johan Walem op het veld.

Na een korte opwarming verdeelde Walem de spelersgroep in twee en mocht er meteen geoefend worden op balbezit. Ook tweede trainer Karim Belhocine liet zich meteen gelden op training en vuurde de troepen stevig aan. Tientallen mensen woonden de eerste pittige training bij.

Continuïteit
Een viertal spelers waren er nog niet bij. Het gaat om drie internationals en de Griek Thanasis Papazoglou die vorige week nog een match speelde bij zijn voormalige ploeg Atromitos. Nebojsa Pavlovic werkte dan weer een indivudueel trainingsschema af. Vrijdag spelen de Kerels hun eerste oefenmatch. Dan geven ze de buren uit Marke partij.

"Leuk om op training een groep voor mij te hebben die wil leren en progressie maken", zei Walem na de eerste training. "KVK is een club waar rustig gewerkt kan worden, waar structuur is en waar continuïteit heerst. Het is aangenaam werken met de sportieve cel bij KV Kortrijk. Je ziet dat hier een goede basis is om op verder te bouwen met eigen accenten. De eerste indruk is alvast heel positief. Ik ben hier hartelijk ontvangen en het is een goede en stabiele club met veel potentieel. Vorig seizoen kwam ik enkele wedstrijden bekijken van KV Kortrijk en ook de sfeer tijdens wedstrijden is een leuke extra."

6
PHOTO_NEWS
6
PHOTO_NEWS
6
PHOTO_NEWS
6
PHOTO_NEWS
6
PHOTO_NEWS
6
BELGA

Lees meer