Een archiefbeeld uit een van de duels tussen beide teams vorig jaar.
Photo News Een archiefbeeld uit een van de duels tussen beide teams vorig jaar.

KV Mechelen vindt klacht Beerschot onontvankelijk

Beerschot vecht de licentie van KV Mechelen aan. “De klacht is volgens ons onontvankelijk”, klinkt het bij KVM. Beerschot had gehoopt dat de zaak voor de start van de competitie zou behandeld zijn. “Maar we willen de zaak warm houden.”

Beerschot betwist de licentie van KV Mechelen voor het lopende seizoen. De klacht dateert van begin juli. Pas drie maanden later behandelt de licentiecommissie de materie. Volgens het bondsreglement heeft een club waarvan een bestuurder geschrapt of geschorst is door een sportinstantie geen recht op een licentie. Bij KVM schorste ex-bondsvoorzitter Linard toenmalig Mechelen-voorzitter Johan Timmermans uit het uitvoerend comité.

Bij KV Mechelen zeggen ze in eerste instantie dat de klacht niet ontvankelijk is. “Er is niet aan de vormvereisten voldaan. En zelfs dan: volgens het bondsreglement heeft de voorzitter van de KBVB niet de macht om een bestuurder te schorsen.” Daarnaast wijst KVM erop dat alle bestuurders die voor het BAS veroordeeld zijn niet langer deel uitmaken van de professionele structuur van Malinwa.

Bij Beerschot beseffen ze dat de licentie van KV Mechelen voor dit seizoen wellicht niet meer zal ingetrokken worden. “We willen de zaak vooral warm houden”, klinkt het bij advocaat Thomas Gillis. Beerschot heeft op dit moment ook geen persoonlijk belang meer bij de ontneming van de Mechelse licentie. Toen het de klacht indiende was dat wel nog het geval.

Los daarvan staat het zo goed als vast dat de licentie van KV Mechelen op het einde van het seizoen opnieuw zal aangevochten worden. Malinwa is zich daarvan bewust en probeert zich juridisch in te dekken.

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • andre van de wege

    de fans van het voetbal vinden van niet.

  • Tom Geerts

    Wanneer gaan de heren van beerschot(of Ekeren of GBA of Wilrijk)nu eens snappen dat Mechelen sportief gewonnen is van Beerschot en dat Beerschot nu staat waar het thuishoort.het enige dat ze moesten doen was winnen op het veld tegen kvm ipv in de rechtbank.

Lees meer