4 Aleksandar Jankovic
photo_news Aleksandar Jankovic

Jankovic officieel nieuwe trainer KV Mechelen

KV Mechelen heeft Aleksandar Jankovic aangesteld als nieuwe coach. De Serviër tekent voor twee seizoenen en volgt Franky Vercauteren op. Maandag werd zijn contract na onderling overleg niet verlengd. Deze namiddag wordt Jankovic voorgesteld.

"Jankovic liet ons tijdens het gesprek een zeer goede indruk. Hij had een bijzonder goede kennis van onze kern en de Belgische competitie, die hij blijkbaar nog steeds van dichtbij volgde", zo verklaart KVM-voorzitter Johan Timmermans. "De jeugd is voor Jankovic belangrijk en zijn visie op de trainingen bekoorde ons. Hij gaf immers aan om spelers individueel zo veel mogelijk te begeleiden."

"Ik ben bijzonder tevreden met het vertrouwen en de kans die ik bij KV Mechelen krijg", aldus Jankovic. "Na Rode Ster Belgrado en de U21 van Servië was ik toe aan een nieuwe uitdaging."

"Individuele begeleiding"
"Als je met 31 punten op 30 wedstrijden eindigt, dan moeten we vooral zwijgen en in stilte hard werken om het weer beter te doen. Ik hecht veel belang aan individuele begeleiding en training van spelers, uiteraard binnen één collectief. Ik ben ervan overtuigd dat werken op details spelers beter kan maken."

De 42-jarige Serviër is geen onbekende voor de Jupiler Pro League. In 2009 trainde hij SC Lokeren, maar hij werd er al snel ontslagen. Ook was hij er assistent in 2005 en 2006-2007. Van 2010 tot 2013 had hij de Servische beloften onder zijn hoede. In augustus 2012 werd hij aangesteld als coach van Rode Ster Belgrado, waar hij in maart 2013 de laan werd uitgestuurd.

4
photo_news
4
photo_news
4 Frank Vercauteren hield KV Mechelen in eerste klasse
belga Frank Vercauteren hield KV Mechelen in eerste klasse

De trainerswals in het seizoen 2013-2014 in de hoogste voetbalklasse:
. 19 september: Club Brugge neemt na amper tien maanden afscheid van zijn Spaanse trainer Juan Carlos Garrido, die na zeven speeldagen blauwzwart op de tweede plaats in de Jupiler Pro League had geparkeerd. Club Brugge werd eind augustus in de derde voorronde van de Europa League uitgeschakeld door het Poolse Slask Wroclaw. In afwachting van de aanstelling van een opvolger nemen assistent-coaches Philippe Clement en Stephan Van der Heyden de sportieve leiding over.

.19 september: Michel Preud'homme volgt de ontslagen Spanjaard Juan Carlos Garrido op bij Club Brugge. De 54-jarige voormalige doelman van de Rode Duivels komt over van de Saudi-Arabische topclub Al Shabab, waar hij zijn contract liet ontbinden, en tekent een overeenkomst tot juni 2016 bij Blauw-zwart.

. 23 september: Enzo Scifo wordt na een 2 op 24 in de competitie aan de deur gezet bij Bergen, dat op de laatste plaats staat in de Jupiler Pro League. Bergen duidt nog geen opvolger aan, assistent-coaches Geert Brouckaert en Stéphane Demets nemen voorlopig over.

. 27 september: De Belgische Macedoniër Cedomir Janevski volgt de ontslagen Enzo Scifo op bij rode lantaarn Bergen. De 52-jarige Janevski stopt als bondscoach van Macedonië en ondertekent bij de Draken een contract tot juni 2014.

. 30 september: De Spanjaard Victor Fernandez is niet langer coach van AA Gent. De tegenvallende resultaten (13 op 27) en het ondermaatse spel van zijn team doen hem de das om. Ook zijn assistent Julian Jimenez moet de club verlaten. AA Gent duidt nog geen opvolger aan.

. 1 oktober: De Roemeen Mircea Rednic (ex-Standard) volgt de ontslagen Victor Fernandez op bij AA Gent. De voormalige verdediger neemt zijn assistent Peter Balette mee naar de Arteveldestad.

. 29 oktober: Glen De Boeck moet opstappen bij Waasland-Beveren. Drie dagen na de 0-2 nederlaag tegen Lokeren krijgt hij zijn C4. De fusieclub is na twaalf speeldagen weggezakt naar de vijftiende en voorlaatste plaats in de Jupiler Pro League. De Boeck coachte Waasland-Beveren sinds november 2012.

. 5 november: Bob Peeters tekent een contract tot het einde van het seizoen (met een jaar optie) bij Waasland-Beveren. Hij krijgt Alex Czerniatynski als assistent naast zich.

. 30 december: KV Mechelen besluit met onmiddellijke ingang een einde te maken aan de samenwerking met trainer Harm van Veldhoven. Van Veldhoven stond sinds mei 2012 aan het roer bij KV Mechelen.

. 5 januari: Frank Vercauteren volgt Harm van Veldhoven op als trainer van KV Mechelen. Hij tekent een contract tot het einde van het seizoen.

. 21 januari: Oud-Heverlee Leuven en coach Ronny Van Geneugden beslissen in onderling overleg om een einde te maken aan de samenwerking. In afwachting van de aanstelling van een nieuwe coach zal T2 Herman Vermeulen de trainingen leiden.

. 26 januari: Herman Vermeulen, voormalige assistent van Ronny Van Geneugden, wordt tot het einde van het seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Oud-Heverlee Leuven.

. 23 februari: Racing Genk ontslaat Mario Been. Een 0-2 nederlaag tegen Waasland-Beveren kost de Nederlander de kop. Pierre Denier en Hans Visser leiden voorlopig de trainingen.

. 24 februari: Emilio Ferrera wordt als nieuwe trainer van Racing Genk voorgesteld.

. 25 februari: Ivan Leko wordt aangesteld als nieuwe coach van Oud-Heverlee Leuven. De ex-speler van onder meer Club Brugge en Lokeren, die Herman Vermeulen opvolgt, moet OHL in eerste houden en tekent een contract tot het eind van het seizoen. Houdt hij de Leuvense club in de Jupiler Pro League, wordt zijn contract met één seizoen verlengd.

. 10 maart: John van den Brom moet na het 1-0 verlies bij OH Leuven opkrassen als coach van Anderlecht. De Nederlander, in dienst sinds mei 2012, wordt opgevolgd door zijn assistent Besnik Hasi.

. 9 april: De samenwerking tussen de Roemeen Mircea Rednic en AA Gent wordt na drie opeenvolgende competitienederlagen in onderling akkoord stopgezet. Assistent-trainer Peter Balette neemt tot eind dit seizoen over. Ex-aanvoerder Bernd Thijs wordt zijn assistent.

. 5 mei: KV Mechelen verlengt het contract van Frank Vercauteren na onderling overleg niet. Er is nog geen opvolger aangeduid.

. 5 mei: AA Gent maakt de komst van Hein Vanhaezebrouck bekend. De huidige coach van Kortrijk tekent voor twee seizoenen in de Ghelamco Arena, waar hij interim Peter Balette zal opvolgen.

. 8 mei: KV Mechelen stelt Aleksandar Jankovic aan als nieuwe coach. De Serviër tekent voor twee seizoenen en volgt Franky Vercauteren op.

Lees meer