Ibrahima Cissé kon zich bij Standard nooit doorzetten en probeert het nu bij KV Mechelen
PHOTO_NEWS Ibrahima Cissé kon zich bij Standard nooit doorzetten en probeert het nu bij KV Mechelen

KV Mechelen haalt Ibrahima Cissé weg bij Standard

KV Mechelen heeft zich versterkt met twee nieuwe spelers. Dat meldt de club vandaag. Ibrahima Cissé is de bekendste naam, hij komt over van Standard. De tweede aanwinst is de Franse Algerijn Sofiane Hanni. Hij kwam sinds 2013 uit voor het Turkse Ankaraspor.

De 20-jarige Cissé, een Belg van Guinese afkomst, is een centrale middenvelder die ook als verdediger uit de voeten kan. Hij doorliep de jeugdreeksen van Standard, stroomde in 2011 door naar de A-kern maar schopte het op Sclessin nooit tot basisspeler. Malinwa neemt hem nu definitief over van Standard.

Ook de drie jaar oudere Hanni, een aanvallende middenvelder die op meerdere posities uit de voeten kan, voetbalt de komende drie seizoenen bij KVM. Vorig seizoen kwam hij uit voor Ankaraspor, daarvoor stond hij op de loonlijst bij het Turkse Kayseri Erciyesspor en het Franse Nantes.

Nieuwe co-sponsor
'De Kakkers' hebben al een productieve dag achter de rug want er is ook een "derde aanwinst", met name een nieuwe co-sponsor: AFAS Software. Beide partijen hebben een overeenkomst gesloten voor drie jaar. "AFAS zal prominent op onze shirts prijken", zegt commercieel directeur Marc Faes.

Lees meer