Aster Vranckx in duel met Carcela.
Photo News Aster Vranckx in duel met Carcela.

Nu al een chouchou: groeidiamant Aster Vranckx (17) grijpt kans tegen Standard

Hij is dé groeidiamant van KV Mechelen. Aster Vranckx (17) kreeg voor het eerst sinds 20 september vorig jaar nog eens zijn kans. De middenvelder verving de geblesseerde Joachim Van Damme naar behoren tegen Standard. Na een uur spelen moest een leeg gestreden Vranckx uit voorzorg naar de kant.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

Zijn eerste thuismatch Achter de Kazerne. Speciaal moment voor KV Mechelen-youngster Aster Vranckx. Begin dit seizoen maakte hij al op de derde speeldag zijn competitiedebuut tegen Anderlecht. Daarna volgden een invalbeurt op het veld van AA Gent en een basisplek op speeldag acht tegen KV Kortrijk. Hij is jong, talentvol en heeft présence. Maar die laatste match in Kortrijk was geen succes: hij werd vervangen bij rust na een matige partij. Na die 45 minuten op 20 september vorig jaar was het lang wachten op speelminuten - hij schipperde tussen bank en tribune. Tot gisteravond. Van Damme geblesseerd, Schoofs geschorst. Vranckx kreeg zijn kans van Vrancken. 

Die greep hij ook. Niet door te schitteren, wel door een solide partij af te werken. À la Witsel. Veel overzicht en een zuivere passing. Eén keer kwam hij in schietpositie. Een bal bleef hangen in de zestienmeter en Vranckx knalde recht op Bodart. Verder legde hij niet te veel risico in zijn spel. De richtlijnen van de coach waren duidelijk: Vranckx moest het slot op de deur zijn voor de verdediging. Daar vocht hij bij momenten stevige duels uit met Amallah en Carcela. Duels waarin hij zichzelf enkele keren dreigde te verliezen door er te fel in te vliegen. Een paar keer van de bal gezet ook door Oulare - 't kon niet allemaal top zijn. 

Iets voorbij het uur greep een moegestreden Vranckx, die best blessuregevoelig is, naar de hamstrings. Na kort overleg met Vanlerberghe en De Camargo ging de youngster uit voorzorg naar de kant, begeleid met een warm applaus. Vranckx is nu al een 'chouchou'. Een talent dat een grote toekomst wordt voorspeld. Nu al wordt hij gevolgd door Europese (sub)toppers als AC Milan en Wolfsburg.

Lees meer