De spelers van KV Mechelen op training in Putte.
Photo News De spelers van KV Mechelen op training in Putte.

Proflicentie KV Mechelen in 2020 in gevaar?

KV Mechelen hoeft dan wel geen degradatie meer te vrezen, maar de club moet nog altijd bang afwachten of het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) haar schuldig acht aan competitievervalsing. Zeker mochten de rechters KV Mechelen als juridische entiteit veroordelen - de individuele bestuurders kunnen toerekeningsvatbaar zijn voor de club - kan dat vervelende gevolgen krijgen voor de licentiecommissie. 

Het Pro League-reglement stelt uitdrukkelijk “geen licentie toe te kennen aan een club waarvan minstens één van de verbonden juridische entiteiten is veroordeeld wegens daden van competitievervalsing of medeplichtigheid”. KV Mechelen kreeg in april tijdens het lopende onderzoek naar matchfixing al groen licht voor een proflicentie voor komend seizoen. De commissie kan die licentie bij een veroordeling niet meer intrekken, maar de licentie voor het seizoen 2020-2021 kan wel in het gedrang komen. In voorkomend geval zal de licentiecommissie zich over de zaak buigen.

Ontdek HIER welke zes straffen KV Mechelen boven het hoofd hangt. 

35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • joseph Leysen

    Allemaal Beerschotsupporters ? Mensen toch welke haatgevoelens toch ? KV moet hangen maar wat met Standard Waterschei(toen) Moeskroen (geen bewijzen) en Eupen. Allemaal gekende gevallen en wat zijn de straffen ? En waarom zou een ploeg niet mogen procederen tegen de bond als ze zich benadeligd voelen ? We zijn niet meer in de middeleeuwen hé. Het gaat hier om een bedrijf met werknemers en langs de andere kant een KBVB , een bende amateurs, met volledig verouderde reglementen.

  • Leo Van Rillaer

    Kristof Verbruggen, ik zou het niet beter kunnen zeggen man. Boenk erop!

Lees meer