Philippe Vande Walle hier aan de slag met Bojan Jorgacevic bij Club Brugge (archief)
BELGA Philippe Vande Walle hier aan de slag met Bojan Jorgacevic bij Club Brugge (archief)

Vande Walle tekent voor 2 seizoenen bij KV Mechelen

KV Mechelen heeft naast de komst van nieuwe coach Aleksandar Jankovic ook de aanstelling van Philippe Vande Walle als keeperstrainer op zijn website bevestigd. Deze namiddag om 15u worden Jankovic en Vande Walle in Brasserie Montreal te Mechelen aan de pers voorgesteld.

Vande Walle tekende net als Jankovic een contract voor twee seizoenen. "Ik heb een specifieke manier van trainen", aldus de 52-jarige Vande Walle, die Luc Duville opvolgt. "Om de doelmannen naar een hoger niveau te tillen, is er maar één manier: keihard werken. Ik ben een grote voorstander van discipline, afgewisseld met wat plezier. Maar ik heb geleerd dat je alleen door hard te werken weer verder kan geraken."

De voormalige doelman ziet de geel-rode uitdaging absoluut zitten. "Ik ben na een sabbatjaar weer volledig gemotiveerd om erin te vliegen. Een warme, familiale club zoals KV Mechelen die voetbal uitademt, dat wordt een plezier om voor te werken."

Vande Walle was eerder werkzaam als keeperstrainer bij AA Gent, Charleroi, KV Kortrijk, de KBVB, Bergen en Club Brugge. Als speler verdedigde hij de kleuren van Charleroi, Club Brugge, Germinal Ekeren, Eendracht Aalst en Lierse.

Lees meer