PHOTO_NEWS

Zaak Van Damme (KV Mechelen) opnieuw naar Geschillencommissie

De zaak van KV Mechelen-speler Joachim Van Damme wordt door de Evocatiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) opnieuw doorverwezen naar de Geschillencommissie Hoger Beroep. Dat preciseerde KBVB-Competitions Manager Thibault De Gendt vandaag.

Tijdens de wedstrijd KV Mechelen-Cercle Brugge (1-1) van zaterdag 8 november kreeg Van Damme in de slotfase een gele kaart van scheidsrechter Laurent Colemonts, na een elleboogstoot aan het adres van Cercle-speler Thibaut Van Acker. De Reviewcommissie liet Van Damme op basis van dit incident vervolgen.

In eerste aanleg werd Van Damme door de Geschillencommissie vrijgesproken, maar na een beroepsprocedure van het Bondsparket kreeg de speler alsnog een schorsing van twee speeldagen. Speler en club betwistten de schorsing voor de Evocatiecommissie. Het was de eerste keer dat een zaak van de Reviewcommissie voor de Evocatiecommissie kwam. Gisteren werd Van Damme uiteindelijk vrijgepleit door laatstgenoemde commissie. Intussen heeft Van Damme echter zijn schorsing al uitgezeten, aangezien een evocatieprocedure niet opschortend werkt.

Lees meer