6 De letters van de Versluys Arena zijn van de hoofdtribune verwijderd.
@kvoostende De letters van de Versluys Arena zijn van de hoofdtribune verwijderd.

Het blijft er bovenarms opzitten in Oostende: Bouwgroep Versluys verwijdert letters KVO-stadion zonder medeweten van de club

KV Oostende moet allicht op zoek naar een nieuwe stadionnaam. De West-Vlaamse voetbalclub zag dat Bouwgroep Versluys de letters van de Versluys Arena van de stadiontribune heeft verwijderd. Aan de basis ligt een dispuut over het contract tussen beide partijen. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Kort na de bouw van de hoofdtribune in Oostende werd een contract opgesteld, waarbij Versluys Bouwgroep per seizoen 400.000 euro betaalt om zijn naam aan het stadion te verbinden. Voor 2017-2018 en 2018-2019 werd er betaald, maar voor het pas afgelopen voetbalseizoen ontving KVO nog geen centen, zo stelt de kustploeg. Die betaling gebeurt per seizoen in vijf schijven. Vorige week raakte bekend dat de club met een dagvaarding via een deurwaarder alsnog 400.000 euro wil ontvangen.

6 De letters van de Versluys Arena zijn verdwenen van het stadion van KV Oostende
TVA De letters van de Versluys Arena zijn verdwenen van het stadion van KV Oostende

Het dispuut kende woensdagochtend een vervolg. Versluys liet de letters van de Versluys Arena wegnemen langs de Van Tyghemlaan. Aan de houten gevelbekleding zijn nu enkel nog wat boorgaten en verkleuring van de zon. “KVO neemt er akte van dat Bouwgroep Versluys zonder ons medeweten de letters ‘Versluys Arena’ van de stadiontribune heeft verwijderd”, liet de club al snel weten. “KVO laat zich hier echter niet door intimideren en vervolgt zijn gerechtelijke stappen. Daarnaast wordt er gecontroleerd of er tijdens het verwijderen van de letters geen schade is berokkend aan de tribune.” 

6 De letters van de Versluys Arena zijn verdwenen van het stadion van KV Oostende
TVA De letters van de Versluys Arena zijn verdwenen van het stadion van KV Oostende

“Er is destijds een overeenkomst afgesloten waarbij ons extra visibiliteit werd beloofd met 65 borden langs de snelweg A10 tot aan het stadion”, zegt CEO Bart Versluys. “In het tweede jaar van onze overeenkomst was die signalisatie er nog altijd niet. ‘We zijn ermee bezig’, zei toenmalige directeur Patrick Orlans me altijd. Bovendien lichtte de naam van het stadion langs de Van Tyghemlaan zowat een half jaar niet op. Omdat wij de eerste twee jaren te veel hebben betaald gezien de afspraken niet werden nagekomen, was er - voor de komst van de Amerikanen - overleg over een lager sponsoringsbedrag om deze euvels weg te werken. Dat de club een dagvaarding liet opmaken, is voor mij de druppel. Tot op vandaag heb ik de nieuwe Amerikaanse investeerders nog geen minuut gehoord of gesproken. Er is nog geen overleg geweest en dan pakken ze deze zaak met een dagvaarding aan. Het geeft blijk van weinig respect van de investeerders tegenover ons, een lokaal verankerd bedrijf dat de club al zo’n vijftien jaar sponsort, nog van in de tijd van tweede klasse.”

Binnen KVO valt te horen dat er wel pogingen zijn geweest om Versluys met investeringsgroep PMG samen te krijgen. “Maar daar werd niet op ingegaan, zelfs niet toen sterke man Paul Conway zelf in Oostende was”, valt er te horen. “Onderhandelingen over een lager sponsoringsbedrag? KV Oostende kan het zich niet permitteren om een jaarlijkse overeenkomst van 400.000 zomaar te laten vallen. Twee jaar lang waren de betalingen correct en plots niet meer.” De club herhaal dat het op basis van mailverkeer, eerdere betalingen en een opgesteld contract toch een waterdicht dossier heeft. De deal tussen Versluys en KVO over de naamgeving zou na het komende seizoen aflopen.

6 De letters van de Versluys Arena zijn verdwenen van het stadion van KV Oostende
TVA De letters van de Versluys Arena zijn verdwenen van het stadion van KV Oostende

Lees ook: 

KVO eist 400.000 euro van naamsponsor Versluys nadat betaling voor afgelopen seizoen uitbleef

6 De Versluys Arena mét letters op de hoofdtribune.
Photo News De Versluys Arena mét letters op de hoofdtribune.
6 Bart Versluys.
BELGA Bart Versluys.

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Wim Brion

    Nog altijd kleine kindjes daar precies. Ga met elkaar in dialoog, kom er uit als volwassen maar dit is er echt over.

  • karel van zand

    Mogen blij zijn dat ze al die jaren gesponsord zijn.... die 400k zullen nu beter gebruikt worden wss

Lees meer