2 Patrick Orlans en Frank Dierckens.
BELGA Patrick Orlans en Frank Dierckens.

Japanners willen geld in Oostende pompen, maar ruzie over twee honden dreigt alles op te blazen

KV Oostende voert vergevorderde onderhandelingen met een Japans investeringsbedrijf, dat naar verluidt bereid zou zijn om met het oog op een eventuele latere overname ‘drie miljoen euro per jaar’ in de club te pompen. Voorzitter Frank Dierckens en Patrick Orlans, die de deal op poten zette, menen dan weer dat het enkel om sponsoring gaat.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

‘Een sponsorship van 3 miljoen euro per jaar voor de komende 3 seizoenen én een aanbod van 10 à 12 miljoen euro om initieel 49 procent van de aandelen van KV Oostende over te nemen’. Dat is volgens de Vlaamse zakenman Robert Maes, woonachtig in Tokyo, het aanbod van een Japans investeringsbedrijf. De zakenman bracht Patrick Orlans, enkele maanden geleden op bezoek in Japan, in contact met het niet nader genoemde bedrijf, al staat een diplomatiek euvel de deal volgens Maes nog in de weg. De Belgische ambassade in Japan weigert al maandenlang de honden van de zakenman, die in Japan door de ambassade ontvreemd werden, terug met de eigenaar te verenigen. Zo lang dat niet gebeurt, weigert Maes naar eigen zeggen halsstarrig om Japans geld in het Belgische voetbal te pompen.

Sponsorship 

KV Oostende weerlegt op haar beurt dat de Japanners straks de mogelijkheid krijgen om te participeren in de kustploeg. Voorzitter Dierckens, die bij de overname van ex-voorzitter Peter Callant een kapitaalsverhoging van drie miljoen euro doorvoerde, benadrukt dat hij de club zelfs niet gedeeltelijk van de hand wil doen. Dat hij de vijf procent aandelen, die Callant destijds verkocht aan projectontwikkelaar Bart Versluys, opnieuw overneemt, is daarvan het beste bewijs. Dierckens beschikt nu over 97 procent van de aandelen, dit terwijl de overige 3 procent eigendom zijn van zijn wingman en ondervoorzitter Gino Vanderhaegen.

De Japanners bieden 3 miljoen euro per jaar voor de komende 3 seizoenen, maar er is een diplomatiek probleem

Orlans en Dierckens benadrukken dat het om een sponsorship gaat, over een bedrag in een andere grootorde dan de door Maes vooropgestelde drie miljoen euro per jaar. In afwachting van de deal met de Japanners, die naar verwachting hoofdsponsor van de kustploeg zullen worden, zal Diaz - het decoratiebedrijf van voorzitter Dierckens - op de shirts prijken. En zolang de kustploeg financieel niet in de problemen komt, zal er volgens het huidige bestuur ook geen buitenlandse overnemer komen. Afwachten hoe de toekomst van Oostende er zal uitzien. In november 2017 nam het Japanse DMM, dat aanvankelijk ook slechts 20 procent aandelen overnam van Roland Duchätelet, de club volledig over. Een scenario dat niet volledig uitgesloten kan worden aan zee.

2 Frank Dierckens en Patrick Orlans.
BELGA Frank Dierckens en Patrick Orlans.

20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • jenny charels

    Zijn dat de mannen die Oostende in 1 ste klas moeten houden?. Ze geloven nog in sprookjes; dit in tegenstelling met kinderen van 8 jaar die zelf zoiets nog niet zouden geloven!.

  • Eddy Baert

    De honden moeten terug bezorgd worden aan de eigenaar,het zou een echte schande zijn mocht geld voorrang krijgen.Zijn kinderen zijn honden want dat zijn zijn kinderen moeten terug naar hun baasje,anders is het geld waar bloed aan kleefd

Lees meer