2 Dierckens en Callant.
KV Oostende Dierckens en Callant.

Peter Callant niet langer voorzitter van KV Oostende, Frank Dierckens neemt fakkel over

Opvallende wissel in het bestuur van KV Oostende: Peter Callant is niet langer de voorzitter van de West-Vlaamse eersteklasser.  Frank Dierckens, één van zijn ondervoorzitters van de club, neemt de fakkel over. Dat maakte KVO zonet bekend op de clubwebsite. Callant, aan zee Marc Coucke opvolgde, was nog maar iets meer dan een jaar voorzitter.

WES
WES
0
0
KVO
KVO

“Het voorzitterschap van KV Oostende heb ik altijd met volle inzet op mij genomen. Maar de voorbije weken is gebleken dat de combinatie met mijn functie als CEO van mijn verzekeringsbedrijf steeds zwaarder zou worden”, aldus Callant in een eerste reactie. 

“Frank Dierckens zal het laatste luik van de sanering binnen de club rond maken en kan daarna voortbouwen op de basis die we afgelopen jaar hebben gelegd. Ik moet hem bedanken dat hij de leiding wil nemen om die stap naar het volgende niveau te zetten. KVO zal altijd op mij kunnen blijven rekenen als sponsor. Zelf leg ik me nu opnieuw toe op de expansie van Callant Verzekeringen en Financieel Advies, waar we ook voor een nieuwe overname staan.”

Dierckens is als CEO van Diaz Sunprotection al drie seizoenen sponsor van KV Oostende. Begin dit seizoen nam hij al 10 procent aandelen van Peter Callant over en nu engageert de ondernemer uit Tielt zich nog verder bij de club. Dierckens bezit nu alle aandelen van Callant en voert meteen een kapitaalsverhoging door. Voorts zou de voorzitterswissel volgens KVO geen invloed hebben op de dagelijkse en sportieve werking van de club. CEO Patrick Orlans blijft de lijnen van de club uitzetten met dezelfde groep medewerkers.

2 Oostende's new chairman Peter Callant celebrates after winning the Jupiler Pro League match between KV Oostende and Sporting Anderlecht, in Oostende, Saturday 10 February 2018, on the day 26 of the Jupiler Pro League, the Belgian soccer championship season 2017-2018. BELGA PHOTO VIRGINIE LEFOUR
BELGA Oostende's new chairman Peter Callant celebrates after winning the Jupiler Pro League match between KV Oostende and Sporting Anderlecht, in Oostende, Saturday 10 February 2018, on the day 26 of the Jupiler Pro League, the Belgian soccer championship season 2017-2018. BELGA PHOTO VIRGINIE LEFOUR

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • lucie huys

    Trainerswissel waarom ? We hebben toch de slechtst voetballende ploeg, staan miraculeus niet de laatste en we hebben zowat de minste doelpunten gescoord en de meeste tegen ?

  • Jozef Van Schuerbeeck

    Als CEO van een bedrijf zou ik mijn tijd steken in mijn bedrijf en me niet gaan moeien met een stelletje zwaar overbetaalde potstampers.

Lees meer