4
belga

Vanderhaeghe: "Zondag namen mijn spelers congé: nu zullen ze uitgerust zijn"

Ja, Yves Vanderhaeghe gelooft in, wat hij "een klein mirakel" noemt. KV Oostende moet met minstens twee goals verschil winnen van Marseille. "We moeten éérst scoren."

In Marseille verloor KV Oostende na een grootse prestatie in zijn allereerste Europese wedstrijd met 4-2. Zondag tegen Moeskroen was het een pak minder. "Zondag hebben mijn spelers een dagje congé genomen. Ik neem aan dat ze voor de terugmatch tegen Marseille uitgerust zullen zijn", zegt Vanderhaeghe kurkdroog.

Het zal moeten. KVO moet minstens twee keer scoren om door te stoten tegen een Franse topclub. "Het wordt moeilijk, maar we geloven erin. Onze tactiek? Eerst scoren. Dan wordt Marseille misschien nerveus, en daar moeten we van profiteren."

Wanneer een Franse journaliste vraagt waarom Oostende kans maakt om door te stoten, verwijst de coach van KVO naar het eigen stadion. "We hebben hier sinds de bouw van het vernieuwde stadion kunnen winnen tegen elke Belgische topclub: Anderlecht, AA Gent, Club Brugge. Dat sterkt ons geloof. Mijn spelers zijn in eigen huis in staat tot iets speciaals."

Maar één ding moet Vanderhaeghe nog van het hart. Zijn spelers zijn te braaf. "Twee jaar lang zie ik dat al. Ik probeer tips te geven, maar ik heb het gevoel dat ik mezelf gewoon aan het herhalen ben. Vorig jaar zag ik nochtans dat ze het oppikten, nu moeten we weer van nul beginnen. Spijtig. De spelers moeten beseffen: in matchen zoals deze is er soms theater nodig."

4
epa
4
photo_news
4
belga

Siani: "De fouten uit de heenmatch rechtzetten"

Aanvoerder Sébastien Siani, vorige week maker van het eerste Europese doelpunt voor KVO, rekent op een gedreven Oostende na de wanprestatie van zondag. "We hebben Moeskroen wat onderschat. Jammer genoeg verloren we voor eigen publiek, en dat op een bedenkelijke manier", aldus de verdedigende middenvelder, zondag geschorst voor de competitiewedstrijd bij Anderlecht. "Het belangrijkste is dat de hele ploeg morgen op niveau is. We willen de fouten rechtzetten die we in de heenmatch gemaakt hebben, toen hebben we doelpunten in geschenkverpakking uitgedeeld. Ook moeten we intelligenter zijn op bepaalde fases."

Lees meer