3
Photo News

Lichtte Standard Sint-Truiden op bij transfer Edmilson? STVV dient klacht in

Heeft Standard Sint-Truiden opgelicht bij transfer van Edmilson? Volgens Sport/Voetbalmagazine alvast wel. Het weekblad brengt aan het licht dat de Rouches een frauduleuze constructie hebben opgezet bij de transfer van de flankaanvaller naar het Qatarese Al-Duhail in de zomer van 2018. Daarbij zou STVV meer dan één miljoen euro zijn misgelopen, het parket van Hasselt is alvast een onderzoek gestart. Gevraagd om een reactie klinkt het bij Standard dat ze tot op heden nog geen klacht hebben ontvangen.

We schrijven januari 2016. Standard plukt Edmilson voor 1,2 miljoen euro weg bij STVV en in de overeenkomst wordt opgenomen dat de Limburgers bij een doorverkoop ook nog eens recht hebben op 40 procent van de meerwaarde. Standard-voorzitter Bruno Venanzi probeert nadien ettelijke keren om die 40 procent af te kopen en zo voor de volle 100 procent eigenaar te worden van de speler, maar dat is tevergeefs. Telkens houdt Takayuki Tateishi, de Japanse CEO van STVV, het been stijf.

Ook bod van Fiorentina

In de zomer van 2018 verkast Edmilson, toen 22 en in het seizoen ervoor goed voor elf goals en vijf assists, dus naar Qatar en Standard meldt dat er twee miljoen euro met de overgang is gemoeid. De balvirtuoos met Braziliaanse roots loodste de ‘Rouches’ met zijn prima statistieken ook naar bekerwinst en naar de tweede plaats in de competitie, dus twee miljoen lijkt op dat moment echt wel een prikje. Venanzi kan het officiële document voorleggen van het TMS - het systeem dat bij de FIFA alle transfers regelt - maar omdat een andere makelaar echter meldde dat het Italiaanse Fiorentina vijf miljoen euro wou neertellen voor Edmilson, beginnen ze op Stayen nattigheid te voelen.

3
BELGA

Volgens Sport/Voetbalmagazine was de transfer overigens niet de enige deal die werd afgesloten tussen Standard en Al Duhail. Zo kwamen de partijen overeen dat Standard in januari 2019 naar Doha zou komen voor een winterstage, een ‘samenwerkingsakkoord’ waarvoor de club uit Qatar 3,2 miljoen euro betaalde. Een flinke som geld, en frappant wordt het pas echt als je weet dat Standard niet naar Doha, maar wel naar Marbella afreisde om er de tweede seizoenshelft voor te bereiden.

1,28 miljoen euro

Feit is wel dat Standard zo in totaal 5,2 miljoen euro heeft overgemaakt gekregen voor Edmilson en dat STVV zo recht zou hebben op 1,6 miljoen euro. In werkelijkheid kreeg het amper 320.000 euro - een verschil van 1,28 miljoen euro, dus. Ook nog opvallend: de U21 van Standard trok afgelopen winter op stage naar Qatar - dus niet de A-ploeg, en niet in 2019 - en in de laatste thuismatch voor de winterstop stond er reclame voor Al Duhail op de boarding rond het veld op Sclessin. Deel van het ‘samenwerkingsakkoord’?

Hoe dan ook hebben de ‘Kanaries’ intussen klacht ingediend bij het parket van Hasselt. Mocht er beslist worden ook een klacht bij de FIFA in te dienen, dan riskeert Standard een boete, een transferverbod of in het ergste geval zelfs een uitsluiting van internationale competities.

Ook management Edmilson dient klacht in tegen Standard Luik

Het parket van Limburg heeft dinsdag bevestigd dat er bij de onderzoeksrechter een klacht met burgerlijke partijstelling is ingediend door het management van voetballer Junior Edmilson tegen voetbalclub Standard Luik en clubbestuurders. Het gerecht onderzoekt mogelijke onregelmatigheden bij de transfer in de zomer van 2018 van Junior Edmilson van Standard Luik naar het Qatarese Al Duhail SC. Het parket van Limburg liet dinsdagavond nog weten dat de klacht intussen is overgemaakt aan een onderzoeksrechter in Luik.

3
Photo News

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • dave hosten

    Potje stinkt.... uitmesten die stal en hopelijk wordt er eens opgetreden. Want veel blabla over managers dat ze gaan aanpakken en voetbal clean maken maar geen boemboem

  • Polutnik Ronald

    Fraude en bedrog is nog altijd aanwezig in het voetbal en het zal nooit veranderen , en er word ook nooit niemand beboet of gestraft .

Lees meer