Twitter

Lierse - Cercle gestaakt door overvloedige regenval

De topper in tweede klasse tussen Lierse en Cercle Brugge is vanavond na amper drie minuten wedstrijd gestaakt. Op het ogenblik van de aftrap (20.30 uur) werd het Lisp geteisterd door overvloedige regenval, die spelen zo goed als onmogelijk maakte. Scheidsrechter Delacour liet de wedstrijd beginnen, maar hield het na enkele minuten al voor bekeken. Na een oponthoud werd de partij definitief gestaakt.

De aftrap van de slotwedstrijd van de tweede speeldag in de Proximus League was eerder al met tien minuten uitgesteld omdat een hevige regenbui over het Lisp trok. De match werd uiteindelijk toch aangevat, maar het bleef fel regenen en het begon zowaar te onweren. Scheidsrechter Delacour stuurde daarom iedereen de kleedkamer in. Na zowat een kwartier oponthoud inspecteerde de ref opnieuw het veld, om uiteindelijk de wedstrijd definitief af te gelasten.

"Deze weersomstandigheden vormden een gevaar voor de spelers", stelde Delacour. "Ik was de match gestart met de hoop dat het zou ophouden met regenen, maar dat gebeurde dus niet. De bal rolde op bepaalde plaatsen niet meer en diverse spelers gleden weg. Het veld was onbespeelbaar geworden. Daarom liet ik de match in eerste instantie stilleggen. Ik heb dan even gewacht, maar naar ik vernam zijn er nog buien op komst en de toestand van het terrein was er zeker niet beter op geworden. Bovendien bleef het onweren en daarom staakte ik de match definitief."

Er zal nu gezocht worden naar een nieuwe datum voor de wedstrijd tussen de voormalige eersteklassers.

Lees meer